Novi rok za završetak radova na nekadašnjem hotelu “Panonija” u Bačkoj Topoli april 2025. godine

Novi rok za završetak radova na nekadašnjem hotelu “Panonija” u Bačkoj Topoli april 2025. godine

Potpisivanje ugovora sa novim izvođačem radova, izvor: Opština Bačka Topola

10.11.2023

Kategorija: Bačka Topola

Radovi na rekonstrukciji zgrade nekadašnjeg hotela “Panonija” u Bačkoj Topoli u multifunkcionalni objekat u javnoj svojini biće nastavljeni krajem novembra – potvrđeno je za Magločistač iz bačkotopolskog Doma kulture, kojem su povereni poslovi naručioca radova u postupku javnih nabavki.

Nakon drugog kruga ocenjivanja prispelih ponuda za novog izvođača radova, ugovor o javnoj nabavci vredan 378.785.461,40 dinara sa uračunatim porezom – što je preko 3,2 miliona evra – potpisan je 8. novembra sa grupom izvođača koje zastupa “Inobačka” d.o.o iz Novog Sada.

Ostale članove grupe izvođača, koji u narednih 480 kalendarskih dana treba da završe predviđene radove, čine “Gradina” d.o.o. iz Zemuna, “Inter prospekt” d.o.o. iz Beograda i “Teming Elektrotehnologi” d.o.o. iz Niša.

“Prema rečima direktora ’Inobačke’, Danila Babića, sledeće nedelje dolazi tim eksperata sa zadatkom da snimi stanje projekta, nakon čega vrlo brzo mogu da izrade tačan plan radova. Potom kreću konkretni poslovi. Očekuje se da se sa radovima počne već krajem novembra”, izjavila je direktorka Doma kulture, Timea Čipe.

Ukoliko radovi budi tekli nesmetano i prema planu, može se očekivati da će biti završeni u aprilu 2025. godine.

“Izvođač radova se obavezuje da radove izvede u roku od 480 kalendarskih dana. Sam datum uvođenja izvođača radova u posao će značiti zvaničan početak radova i od tog datuma se računa 480 kalendarskih dana”, precizirala je Čipe.

Kako su rokovi obezbeđeni u novom ugovoru?

Prema ugovoru između Doma kulture i novih izvođača radova, izvođač može da produži rok za završetak radova u slučajevima ako prekid koji traje duže od dva dana nije izazvan njegovom krivicom, usled prirodnih događaja pod uticajem više sile, ako nastupe vanredni događaji za odbranu zemlje.

Izvođač može tražiti da se rok za završetak radova produži i u situaciji da sa ispunjenjem svojih obaveza kasni naručioc posla, ako radove prekine nadželni organ a da za to nije kriv izvođač, ukoliko se pojavi potreba za dodatnim radovima većim od 10 posto od već ugovorenih, kao i zbog loših vremenskih uslova.

Ukoliko izvođač radova ne izvrši ugovorene ubaveze u ugvorenom roku, prema ugovoru, obavezan je da naručiocu plati 3 odsto od ukupne ugovorene vrednosti za svaki dan kašnjenja, s tim što krajnji iznos ne može biti veći od 10 odsto ukupne ugovorene vrednosti.

Razlika u vrednosti između prvog i drugog ugovora 134 hiljade evra

Upitana za konačnu vrednost radova na ovom objektu i za razliku u cenama između prvog i drugog ponuđača, sa kojim je ugovor raskinut u februaru ove godne zbog nepoštovanja ugovorenih obaveza, direktorka Doma kulture odgovara da te pojedinosti nije kompetentna da komentariše.

“Znam samo da odgovorim da je ugovorena vrednost kod prvog izvođača bila 299.920.408,00 dinara bez PDV-a, a kod drugog 315.654.551,09 dinara bez PDV-a. Za obrazloženje razlika nisam kompetentna”, kazala je Čipe.

Prema ovim ciframa, razlika između vrednosti dva ugovora je oko 134 hiljade evra, međutim, i dalje je nepoznato da li će deo tih sredstava biti povraćen kroz Sporazum o međusobnom potraživanju sa prethodnim izvođačem radova “Stim-Gradnjom” iz Beograda.

“Sporazum o međusobnim potraživanjima sa ‘Stim-Gradnjom’ d.o.o još nije formiran. Čekao se ishod javne nabavke i potpisivanje ugovora sa izabranim ponuđačem, nakon čega možemo da predvidimo celu situaciju i u saradnji sa stručnim ljudima iz oblasti građevinarstva, ekonomije i prava, na osnovu utvrđenih činjeničnih stanja zauzeti konačan stav u vezi sa potraživanjima”, kazala je Timea Čipe za Magločistač.

Prema njenoj ranijoj izjavi, sredstva za završetak projekta su obezbeđena, a rekonstrukcija se uglavnom realizuje podrškom Vlade Mađarske, dok se nedostajući deo finansira iz budžeta Opštine Bačka Topola, u čijem se planu i za narednu godinu, kako je nedavno objavljeno, nalazi upravo ova investicija.

Podelite sa prijateljima:

3 Komentara na
“Novi rok za završetak radova na nekadašnjem hotelu “Panonija” u Bačkoj Topoli april 2025. godine”

Marko says:

480 dana. Koliko puta 480 smo slušali, čitali, GUBILI!!! Životi prolaze, ljudi odlaze, novi ne dolaze, RUGLO ostaje. Žabokrečina svuda. Sramota.

Jovovic says:

Da mi neko objasni kakve veze ima Dom kulture sa bivsim Motelom. Hoce tamo biti i pozoriste ili nesto licno?

B.7 says:

Daj Bože daa to bude do aprila 2025. Da opet ne bude novih rokova.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.