Edukativni centar „TH!NK“: Mesto gde mladi kroz zabavu istražuju svoje talente, stiču nova znanja i razvijaju veštine

Edukativni centar „TH!NK“: Mesto gde mladi kroz zabavu istražuju svoje talente, stiču nova znanja i razvijaju veštine

Foto: Edukativni centar "Th!nk"

Objavio: Magločistač

25.09.2023

Kategorija: Društvo , Subotica

Edukativni centar „TH!NK“ iz Subotice omogućuje deci i tinejdžerima sticanje novih znanja i razvijanje veština na jedinstven način – kroz zabavu, avanturu, i istraživanje. Istovremeno, kroz osećaj koji sa sobom nosi uspeh, stiču iskustvo i izgrađuju samopouzdanje, preko potrebno za život uopšte, a potom i za karijeru za koju će se opredeliti u budućnosti.

„Kako bi se u moru poslova mladi danas uspešno pronašli, moramo razumeti da je za budućnost važno da učimo ceo život, od najranijeg uzrasta, a da učenje ne mora nužno biti teško i naporno, već može biti i zabavno“, poručuju iz ovog centra.

Foto: Edukativni centar “Th!nk”

Subotički Edukativni centar „TH!NK“, čije prostorije se nalaze na adresi Boze Šarčevića 19, sa decom radi u manjim grupama i svakom detetu posvećuje onoliko pažnje koliko mu je potrebno kako bi napredovalo u onome što ga interesuje.

U modernim i dobro opremljenim prostorijama, sa mladima radi više stručnjaka iz različitih oblasti koji podstiču razvijanje njihovog načina razmišljanja, razumevanja, te otvorenost ka intelektualnim vrednostima i lepoti, koji su isto toliko bitni za razvoj poput sportova, ali na jedan potpuno drugačiji način u odnosu na ono što su mladi i njihovi roditelji navikli tokom formalnog obrazovanja.

O čemu mladi mogu sve da uče?

Edukativni centar „TH!NK“ funkcioniše kao spoj više uspešnih subotičkih školica koje imaju zajedničku viziju – Logiscool, Eloquence, Flying Colors i LevelUp 8K, i svaka od njih ponaosob daje svoj jedinstveni doprinos i mogućnosti za razvoj mladih.

Foto: Edukativni centar “Th!nk”

Ako ste se pitali kako izgleda, na primer, Digital Discovery, programiranje i veštačka inteligencija, chessclass (kurs šaha), slikarstvo i vajarstvo, kako lakše savladati engleski i nemački jezik, onda vam preporučujemo sledeće programe i kurseve:

Digital Discovery – za mlađe istraživače (7-11 godina)

Za sve male istraživače i buduće programere, Logiscool nudi kurseve o veštačkoj inteligenciji, programiranju video-igrica, kreiranju 3D slika i komunikaciji s robotima. Ovde deca mogu da razviju svoje digitalne veštine koje će im koristiti u budućim izazovima.

Programiranje i Veštačka inteligencija – za starije razmišljače (13-18 godina)

Kodiranje je ključna veština budućnosti, bez obzira na to kojim putem se odlučite uputiti. U programima Logiscoola, deca mogu naučiti osnove programiranja, upoznati se sa veštačkom inteligencijom, kreirati mobilne aplikacije i razviti opštu digitalnu pismenost.

Foto: Edukativni centar “Th!nk”

Engleski jezik – univerzalna veština (svi uzrasti)

U Eloquence centru za strane jezike, koji vodi profesor engleskog jezika i književnosti Dragana Škrbić, svi uzrasti i nivoi znanja su dobrodošli da unaprede svoje jezičke veštine. Engleski jezik, kao jedan od najrasprostranjenijih jezika na svetu, igra ključnu ulogu u globalnoj komunikaciji, poslovanju, i kulturi. Ovde, uz pomoć najboljih predavača, deca i odrasli mogu otkloniti jezičke barijere i postati veštiji u korišćenju engleskog jezika.

Nemački jezik – put ka bogatom svetu

Poznavanje nemačkog jezika ne samo da otvara vrata bogatoj nemačkoj kulturi, već donosi i mnoge praktične prednosti. Učenje nemačkog jezika predstavlja priliku zaproširenje horizonta na mnogo nivoa.  

Šahovska table – mesto gde se rađaju genijalni umovi

Kroz šah, deca razvijaju svoje kognitivne veštine i uče važnu životnu lekciju o prilagođavanju promenama i brzom rešavanju problema.

Autor programa, Chessclass kurs šaha za razvoj veština (7-14 godina), licencirani šahovski pedagog Evropskog šahovskog saveza, Žombor Roža, ističe da šah nije samo igra, već i alat za oblikovanje budućih lidera i inovatora – alat za razvoj veština i strategije.

Foto: Edukativni centar “Th!nk”

„U svetu gde se promene dešavaju brže nego ikada, sposobnost brze prilagodbe novim okolnostima postaje neprocenjiva veština, a šah je tu da pripremi decu za ovu izazovnu budućnost“, naveo je.

Kroz Chessclass kurs, koji dokazano razvija 60 veština,deca efikasno mogu da razvijaju logičko-matematičku i interdisciplinarnu inteligenciju. Ovaj program iz LevelUp 8K pruža temelje za uspešno razmišljanje i rešavanje izazova.

„Šahovska tabla je mesto gde se rađaju genijalni umovi i otvara vrata neiscrpnoj kreativnosti i izazovima. Sa više od 13.000 različitih igara na raspolaganju, šah postaje mnogo više od obične igre“, naglašava Roža.

Foto: Edukativni centar “Th!nk”

Dinamično menjanje pravila i uvođenje novih igara u svet šaha, prema njegovom iskustvu, igra ključnu ulogu u razvoju sposobnosti rešavanja problema i fleksibilnosti kod dece.

„Ova lekcija ima šire značenje i primenjuje se i izvan šahovske table. Današnja generacija dece će često morati da se suoči sa promenama u svojim karijerama, slično kao što se menjaju igre na šahovskoj tabli. Moraju brzo savladavati nova pravila i pronalaziti najbolje rešenje, kao što to čine u šahu“, poručuje Roža budućim malim šahistima.

Slikarstvo i vajarstvo za sve uzraste – izražavanje kroz umetnost

Na Flying Colors kursevima (5-18 godina), deca ne samo da uče različite tehnike slikanja i vajarstva, već razvijaju i svoju kreativnost i pronalaze jedinstven način izražavanja, ističe akademska umetnica Nora Evetović, a kroz manje grupe i individualno mentorstvo, deca dobijaju personalizovane savete i podršku za razvoj svojih umetničkih sposobnosti. Kurs slikarstava organizuje se i za odrasle osobe.

Foto: Edukativni centar “Th!nk”

Edukativni centar „TH!NK“ je zajednica koja ceni obrazovanje, kreativnost i razvoj, a njen deo možete da budete i vi.

Programi i kursevi se organizuju na srpskom, mađarskom i engleskom jeziku, sa glavnim ciljem da se podrži razvoj mladih i da im se pomogne da otkriju svoje talente. Osim priprema za uspešnu budućnost, mladi imaju prilike da u prijatnom ambijentu Centra izgrade i neka nova i lepa prijateljstva. 

Foto: Edukativni centar “Th!nk”

O svim aktivnostima koje nudi Edukativni centar „TH!NK“, roditelji mogu da se informišu od 1. oktobra, pozivom na brojeve telefona 069 625 546, 069 625 453, ili preko imejl-adrese think.edu.hub.subotica@gmail.com, kao i putem njihove Fejsbuk ili Instagram stranice. 

Podelite sa prijateljima:

Objava ovog sadržaja je plaćena.

2 Komentara na
“Edukativni centar „TH!NK“: Mesto gde mladi kroz zabavu istražuju svoje talente, stiču nova znanja i razvijaju veštine”

Magločistač says:

Poštovani,
Nemaju sajt, imaju sve na društvenim mrežama. Na kraju teksta je naveden broj telefona a klikom na društvene mreže možete saznati više informacija.

Đurđica says:

Ima li ovaj centar internet sajt na kome se može bolje informisati o kursevima i eventualno upisati dete?

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.