VEĆNIK HNV-A TOMISLAV STANTIĆ ZATRAŽIO OSTAVKU SLAVENA BAČIĆA: VOJVOĐANSKI HRVATI NE PODRŽAVAJU USTAŠTVO

VEĆNIK HNV-A TOMISLAV STANTIĆ ZATRAŽIO OSTAVKU SLAVENA BAČIĆA: VOJVOĐANSKI HRVATI NE PODRŽAVAJU USTAŠTVO

Foto: Magločistač

06.10.2015

Kategorija: Politika

Osim Bačića, Stantić zatražio da ostavku da i predsednik IO HNV-a Darko Sarić Lukendić, a na konferenciji potvrđeno i da je Tomislav Žigmanov jedini kandidat za predsednika DSHV-a

“Apsolutno je nedopustivo jednomesečno ćutanje rukovodstva hrvatske nacionalne zajednice nakon pisanja medija o navodnom učešću predsednika hrvatske omladine Marija Vrselje na tribini Nacionalnog stroja koji je bio posvećen fašizmu”, izjavio je danas većnik Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV) Tomislav Stantić na konferenciji za novinare, koja je održana ispred sedišta “krovne organizacije” ove nacionalne zajednice u Subotici!

Ističući da mu je onemogućeno korišćenje prostorija HNV-a, on je rekao je da je osam većnika predalo danas zahtev za sazivanje vanredne sednice HNV-a, kao i da će biti pokrenuta inicijativa za opoziv predsednika Slavena Bačića i predsednika Izvršnog odbora Darka Sarića Lukendića.

Stantić je osudio nedolično ponašanje Marija Vrselje na proslavama i polaganju venaca u Blajburgu i istakao da fašizam nije političko nego civilizacijsko pitanje.

“Sigurno je da većina u hrvatskog življa u Srbiji i Vojvodini ne podržava ništa što ima bilo kakve veze sa fašizmom i ustaštvom. To ne možemo trenutno da raspravimo unutar zajednice i zato to činimo u javnom prostoru”, istakao je Stantić.

On je rekao i da je političko rukovodstvo hrvatske zajednice (Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, prim. a.) u medijima potvrdilo da je slučaj Vrselja rešen. Međutim, kako kaže Stantić, on ne zna kako može biti rešen slučaj nekoga ko je fukcioner HNV-a, a da to nije tema na sednicama organizacije.

“Protestujemo što je Hrvatsko nacionalno vijeće odbilo da raspravlja o slučaju Vrselja i što smo jedina organizacija čiji većnici nemaju pravo da predlože tačke dnevnog reda. Ja sam zamolio Bačića da tu tačku uvrsti u dnevni red, ali on to nije učinio”, rekao je Stantić.

Bivši poslanik DSHV-a u Skupštini Vojvodine Mata Matarić potvrdio je informaciju da je Tomislav Žigmanov jedini kandidat za mesto predsednika ove stranke.

“Jedini kandidat je Tomislav Žigmanov što mislim da je jako loše za DSHV s obzirom na to da je Žigmanov malo bio i malo nije bio u DSHV-u, malo je Hrvat iza odžaka, malo je eksponirani Hrvat u Evropi i u Briselu, i ne vidim šansu da se ponovo okupi članstvo u stranci koje se rasulo”, rekao je Matarić.

Izborna skupština DSHV-a biće održana 30. oktobra u velikoj sali “Nove opštine” u Subotici.

(Magločistač)

Podelite sa prijateljima:

Jedan Komentar na
“VEĆNIK HNV-A TOMISLAV STANTIĆ ZATRAŽIO OSTAVKU SLAVENA BAČIĆA: VOJVOĐANSKI HRVATI NE PODRŽAVAJU USTAŠTVO”

Stane says:

Moš mislit.Dok Stantić to nije rekao nismo bili sigurni da li vojvođanski Hrvati podržavaju “ustaše” ili ne.Tek nam je on objasnio.Politikantstvo najnižeg ranga.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.