Pokret građanske Subotice: Velika tragedija koja nije smela da se desi

Pokret građanske Subotice: Velika tragedija koja nije smela da se desi

Foto: NJ/Magločistač

Objavio: Magločistač

08.05.2023

Kategorija: Politika , Subotica

Pokret građanske (PGS) izražava duboko žaljenje zbog velike tragedije koja se dogodila 3. maja u beogradskoj osnovnoj školi, a koja, smatraju iz ove organizacije, nije smela da se desi.

“Niko pristojan danas ne razmišlja da stiče političke poene na nesreći i posrnuću, ali Pokret je stava da postoji dužnost svakoga da pomogne kako bi se rizici za ubuduće izbegli i tragična situacija ne bi ponovila”, navodi se u saopštenju za javnost.

Propusti su, smatraju iz PGS-a, bili brojni: “otac nije smeo dozvoliti da njegov maloletni sin dođe u posed oružja i municije; poražavajuće je to što je otac svog sina, kao mlađeg malotnika, učio da rukuje vatrenim oružjem; nedopustivo je što streljana dozvoljava ulaz i gađanje maloletnim licima; država Srbija ima institucije koje ne funkcionišu, medije koji stvaraju društveni ambijent koji veliča kriminalce i stvara toleranciju prema nasilju; ubistva ostaju neotkrivena, krivci nekažnjeni, a prestupnici žive u blagostanju”.

Roditelj, navode dalje iz Pokreta građanske Subotice, može da bude nedorastao svojoj ulozi iz razloga lične ograničenosti, tip ličnosti ili psihički poremećaj niko ne bira, ali funkcija države i njenih institucija je upravo da bude korektiv za greške i ispade pojedinaca, da obezbedi građanima, posebno deci, pravo na život i stoga sigurnost i bezbednost.

“Naša država, oličena u jednom čoveku, država čiji je početak i kraj Aleksandar Vučić, nije obavila svoju ulogu. Tragedije se ponavljaju i intenziviraju, te Pokret građanske Subotice traži od predsednika države, kao uzurpatora svake institucije, da prihvati odgovornost i podnese ostavku, ukoliko je sposoban za čin koji je moralan i jedino primeren tragediji koja je nastala, a kojoj je svojim autokratskim delanjem, uz pomoć svojih nestručnih poslušnika, doprineo”, zaključuje se na kraju.

Podelite sa prijateljima:

Jedan Komentar na
“Pokret građanske Subotice: Velika tragedija koja nije smela da se desi”

Patetični_Monstrum says:

{ “Pokret građanske Subotice traži od predsednika države, kao uzurpatora svake institucije, da prihvati odgovornost i podnese ostavku, ukoliko je sposoban za čin koji je moralan i jedino primeren tragediji koja je nastala…” }

A da li je moralno zaboraviti sve dobro što je urađeno i postaviti ove incidente kao ultimativno merilo vrednosti njegovor rada i zalaganja? Da li Vi uopšte razumete koliko ste neracionalni? Ovi incidenti su posledica zanemarivanja novonastalih društvenih problema, ne obraćanja pažnje i ne davanja na znaćaju ljudima koji nude konstruktivna rešenja. Ja sam lično na ovakve stvari skretao ljudima pažnju godinama, samo lajkova nije bilo. Hoću da Vam kažem, iz ličnog iskustva, da ljude ne zanimaju promene u kojima moraju da menjaju svoje ‘zavisničke’ navike. Rezultat je žestoka negacija ili distanciranje. I onda se pojavite Vi, PGS i kažete Vučić je! E pa NIJE, svi mi zajedno smo, a tu spadate i VI DRAGA GOSPODO!
Prosto je neverovatno da toliko neozbiljno i traljavo pristupate problemu. Vi sami od sebe terate buduće pristalice, ponekad pomislim da to >namerno< radite. Možda ste razumeli šta se dešava, pa Vam je ovo jedini način da se sviju otarasite… ¿¡¿

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.