Pokret građanske Subotice o nabavci startera u “Subotica-transu”: U laži su kratke noge

Pokret građanske Subotice o nabavci startera u “Subotica-transu”: U laži su kratke noge

Foto: NJ/Magločistač

Objavio: Magločistač

23.03.2023

Kategorija: Politika , Subotica

I Pokret građanske Subotice (PGS) je reagovao danas saopštenjem za javnost na dopis koji je “Dunav osiguranje” dostavilo Gradskom odboru Stranke slobode i pravde (SSP), a u kom se navodi da ova kompanija nije isplaćivala donacije Javnom preduzeću “Subotica – trans” za nabavku spornog startera.

“Smatramo da je gradonačelnik svesno izrekao neistinu u svom obraćanju građanima Subotice, sa namerom da ih obmane i prikrije koruptivne radnje u javnom preduzeću. Možemo konstatovati da se JP ‘Subotica-trans’ sistematski uništava, kao što je to rađeno sa Apotekom ‘Subotica’, sa ciljem da se opravda planirano uvođenje gradskog preduzeća u javno-privatno partnerstvo, ali i lično bogaćenje pojedinaca”, zaključuju iz ovog pokreta.

To, dodaje se, može biti odlično rešenje samo za privatnog partnera koji bi prisvojio profitabilne delove javnog preduzeća, bogatio se, ali je loše za budžet grada i za građane koji bi plaćali usluge javnog prevoza još skuplje.

Gradonačelnik je, ocenjuju iz PGS-a, u aferi “Subotica-transa” pokazao da mu je važniji pojadinačni nego opšti interes građana Subotice.

Iz tog razloga, “vreme je da Stevan Bakić ode sa pozicije na kojoj nikada nije trebalo ni da se  nađe. Pokret građanske Subotice osuđuje postupanje gradonačelnika i poziva ga da bar u odlasku sa funkcije pokaže malo dostojanstva i podnese ostavku”.

Takođe, i iz ovog pokreta pozivaju po treći put državno tužilaštvo da istraži slučaj nabavke startera, “gde su zloupotrebe javnih sredstava nesumnjive”, ali i kompletno poslovanje JP “Subotica – trans” zbog sumnji da je pomenuta nabavka samo jedna u nizu zloupotreba.   

“Ovo je i prilika nadležnoj državnoj tužiteljki u Subotici da pokaže građanima Subotice da ume i sme da radi svoj posao”, poručuju na kraju iz Pokreta građanske Subotice.     

Podelite sa prijateljima:

Jedan Komentar na
“Pokret građanske Subotice o nabavci startera u “Subotica-transu”: U laži su kratke noge”

Građanka says:

Gradonačelnik Bakić prikriva korupciju u javnom preduzeću, obmanjuje građane i predlaže štetan posao za Subobiticu i Subotičane.

Čiji je on gradonačelnik? Za koga radi? Zna li šta mu je posao i ko ga plaća!

Ostavka!

Bravo za Pokret građanske Subotice.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.