Bačka Topola: Političkim subjektima u 2023. godini iz budžeta 900 hiljada dinara

Bačka Topola: Političkim subjektima u 2023. godini iz budžeta 900 hiljada dinara

Foto: MS/Magločistač

08.03.2023

Kategorija: Bačka Topola , Politika

Rešenjem o raspoređivanju sredstava za finansiranje redovnog rada političkih subjekata u 2023. godini predviđenio je da strankama koje imaju odbornike u Skupštini opštine Bačka Topola budu dodeljena sredstva u ukupnom iznosu od 900 hiljada dinara.

Na taj način se iz javnih izvora za finansiranje redovnog rada sedam političkih partija na mesečnom nivou dodeljuje 75 hiljada dinara.

Najviše novca sleduje Savez vojvođanskih Mađara (SVM), koji će mesečno dobijati 28.860 dinara, zatim sledi Srpska napredna stranka (SNS) sa 26.250 dinara, a potom Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) sa 6.240 dinara.

Članove Socijalističke partije Srbije (SPS) sleduje mesečno 5.062,50 dinara, Demokratsku zajednicu vojvođanskih Mađara (DZVM) 3.900 dinara, a Srpsku radikalnu stranku (SRS) 900 dinara manje, dok će članovi Jedinstvene Srbije (JS) dobiti 1.687,50 dinara mesečno.

Ova sredstva se uplaćuju na tekuće račune političkih subjekata, namenjena su za finansiranje njihovog funkcionisanja i propagiranje ideja, a rešenjem je predviđeno da najmanje 5 odsto dodeljenih sredstava bude utrošeno na stručno usavršavanje i osposobljavanje, te međunarodnu saradnju i rad sa članstvom.

Podelite sa prijateljima:

Jedan Komentar na
“Bačka Topola: Političkim subjektima u 2023. godini iz budžeta 900 hiljada dinara”

Bezbednjak says:

A iznad ove kancelarije sns-ovac koji je diler poreklom iz BG-a, otac mu je vojno lice ili je to bio, a leđa mu čuva neki Somborac koji ga s’vremena na vreme voza nekim opasnim kolima… Proverena i tačna informacija! Štiti ga neka viša instanca!

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.