U PONEDELJAK PROTEST POKRETA PODRŽI RTV U NOVOM SADU

U PONEDELJAK PROTEST POKRETA PODRŽI RTV U NOVOM SADU

Izvor: Pokret Podrži RTV, Facebook

Objavio: Magločistač

21.05.2017

Kategorija: U fokusu

Pokret Podrži RTV organizovaće u ponedeljak u 17 sati ulični protest “Istinom protiv otmičara!”, povodom godišnjice politički motivisanih smena na Radio-televizije Vojvodine (RTV) i osnivanja tog pokreta, koji je nastao kao reakcija na te smene.

Protest će početi ispred zgrade Televizije Vojvodine, a nakon toga je planirana i protestna šetnja, naveo je Pokret Podrži RTV u saopštenju za javnost.

“Godinu dana posle neopravdanih smena urednika i novinara na Radio-televiziji Vojvodine, koje su dovele do urušavanja kvaliteta programa, pada gledanosti i poverenja u pokrajinski javni servis, za to još niko nije odgovarao niti podneo ostavku. Uvedena je cenzura a problemi građana, koji su osnovali, koji finansiraju i kontrolišu ovu kuću, u programu RTV-a više ne postoje. Samo ostavke više nisu dovoljne, tražimo i odgovornost”, piše u saopštenju.

Navodi se da će sutrašnji protest početi tačno u 17 sati, u vreme kada RTV emituje Dnevnik.

“Pošto za novo uredništvo javnog servisa do sada nismo bili tema, koja zaslužuje da uđe u Dnevnik, koji se emituje i na RTS-u, potrudićemo se sami da se u centralnoj informativnoj emisiji čuje i naš glas”, piše u saopštenju.

Izvor: Autonomija

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.