POLICAJAC ISPITIVAO NOVOSAĐANE KOJI SU KRENULI NA PROTESTNI KONCERT U BEOGRAD

POLICAJAC ISPITIVAO NOVOSAĐANE KOJI SU KRENULI NA PROTESTNI KONCERT U BEOGRAD

Foto: Magločistač (arhiva)

Objavio: Magločistač

20.10.2016

Kategorija: U fokusu

Jedan policajac u civilu pojavio se danas prilikom polaska građana i aktivista iz Novog Sada na večerašnji protestni koncert u organizaciji Inicijative “Ne da(vi)mo Beograd” povodom Dana oslobođenja Beograda.

Kako javlja novinarka agencije Beta, policajac koji je pokazao službenu značku, tražio je od građana informacije o razlozima zbog kojih se koncert održava, o broju ljudi iz Novog Sada koji odlaze i informacije o tome odakle idu.

On je tražio i da zapiše kontakt građanskih aktivista.

Inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd” danas, povodom Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, organizuje protestni koncert u 18 sati na Trgu Republike.

Nastupiće grupe “Jarboli”, “Prti Bee Gee”, “Lira Vega”, “Smoke Mardeljano”, “Kazna za uši”, “Fish in Oil”, kao i DJ Flip.

Inicijativa je do sada organizovala šest protesta povodom rušenja objekata u beogradskoj četrvrti Savamala tokom izborne noći aprila ove godine, radi izgradnje objekata za “Beograd na vodi”.

 

Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.