GRAĐANSKA VOJVODINA: VLAST KONTRAMITINGOM PONIZILA GRAĐANE VOJVODINE

GRAĐANSKA VOJVODINA: VLAST KONTRAMITINGOM PONIZILA GRAĐANE VOJVODINE

Objavio: Magločistač

18.06.2016

Kategorija: U fokusu

Koalicija nevladinih organizacija “Građanska Vojvodina” smatra da je jučerašnji kontramiting koji je u Novom Sadu organizovala naprednjačka vlast imao za cilj – ponižavanje građana Vojvodine i udar na zdrav razum.

Organizatori jučerašnjeg skupa su demonstrirali neprijateljski odnos vlasti prema medijskim, ali i drugim slobodama i ljudskim pravima, a poslali su i jasnu i nedvosmislenu poruku da stoje iza političkog nasilja i nezakonitih smena na RTV-u, kao i instrumentalizacije vojvođanskog javnog servisa.

Očigledno je da je SNS spremna da se u zaštiti svojih interesa služi svim onim sredstvima koje je koristio Miloševićev režim tokom devedesetih, uključujući tu i opasnu antagonizaciju u društvu, kao i drastičnu zloupotrebu medija za stranačke potrebe.

“Građanska Vojvodina” ocenjuje da vlast zazire od građanskog revolta, koji se javlja paralelno u različitim delovima zemlje kao odgovor na nasilje, urušavanje svih institucija i uvođenje nedemokratskog sistema vladavine jednog čoveka, te da nema ideju kako to da spreči.

Strahujemo da će, zbog toga, režim sve više koristiti metode međusobnog sukobljavanja građana, pošto je jasno da će građanski protesti sve više jačati, imajući u vidu da ne postoji niti jedno političko, ekonomsko ili društveno pitanje koje je ova vlast sposobna da reši.

Obrnuto proporcionalno njihovoj nesposobnosti da rešava probleme, stoji njihova sposobnost da produkuju sukobe, i to nas iskreno plaši.

Građansku Vojvodinu čine: Centar za regionalizam iz Novog Sada, Građanska akcija iz Pančeva, Zelena mreža Vojvodine iz Novog Sada, Nezavisno društvo novinara Vojvodine iz Novog Sada, Građanski fond Panonija iz Novog Sada, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji iz Beograda i Novog Sada, Centar za interkulturnu komunikaciju iz Novog Sada, Vojvođanski građanski centar iz Novog Sada i Centar građanskih vrednosti iz Subotice.

(Građanska Vojvodina)

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.