Đaci od prvog do četvrtog razreda od 1. septembra u školskim klupama, ostali kombinovano

Đaci od prvog do četvrtog razreda od 1. septembra u školskim klupama, ostali kombinovano

Izvor: bosnapress.net

Objavio: Magločistač

11.08.2020

Kategorija: U fokusu

Učenici od prvog do četvrtog razreda od 1. septembra nastavu će pohađati u učionicama, u grupama od najviše 15 đaka, najavila je članica Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa Darija Kisić Tepavčević.

Ona je za RTS posle sednice Kriznog štaba kazala da će đaci do četvrtog razreda dnevno imati najviše četiri školska časa koji će biti skraćeni na 30 minuta.

Navela je da je procenjeno da je takav model nastave najbolji za učenike od prvog do četvrtog razreda.

“Biće poštovani svi principi koji maksimalno smanjuju fizičku mogućnost prenošenja ovog agensa, sa maksimalnim razređenjem gustine smeštaja u učionicama, maksimalnim brojem đaka do 15 i uz udaljenost prilikom sedenja u klupama od najmanje metar i po”, kazala je zamenica direktora Instituta Batut.

Navela je i da će biti neophodno nošenje maske od momenta ulaska đaka u školu do ulaska u klupu.

“To važi i prilikom pričanja, odgovaranja i svuda gde je udaljenost od druge osobe manja od metar i po. Preporučuje se nošenje maski sve vreme boravka u školi, međutim, kada su u pitanju đaci, moguće je da kada slušaju nastavu ili sede u klupi privremeno odlože masku”, navela je zamenica direktora Instituta Batut.

Po njenim rečima, nastavnici i ostalo osoblje moraće da nose maske sve vreme boravka u školi i to kako je navela, na ispravan način, odnosno tako da maska pokriva nos, usta i bradu.

Dodala je da đaci tokom nastave neće menjati mesta na kojima sede kao i da će posle završetka smene učionice biti dezinfikovane.

“Škole će biti čišćene pre početka nastave, najmanje dva puta dnevno, i po potrebi ukoliko to nalaže epidemiološka situacija”, rekla je Darija Kisić Tepavčević.

Ona je kazala i da će se učenici starijih razreda tokom boravka u školi ponašati po istim obrascima i dodala da će zbog brojnosti đaka i načina nastave, u njihovom slučaju biti kombinovan odlazak u školu sa onlajn nastavom.

 

 

 

Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.