Tri igrača Fudbalskog kluba “Spartak” Subotica – Dunđerski David, Vidaković Vladan i Jočić Branimir – pozitivni su na korona virus, što je utvrđeno nakon obavljenog testiranja, a pošto su osetili simptome tokom proteklog vikenda, saopštili su danas iz ove sportske organizacije.

“Ono što je važno napomenuti, to je da je od svih navedenih igrača samo Dunđerski David bio na poslednjoj prvenstvenoj utakmici koju je naš klub igrao u petak, 19. juna 2020. godine, protiv FK ‘Napredak’ Kruševac, iako nije osećao simptome tada. Ostali igrači su izostali zbog suspenzije zbog žutih kartona (Jočić Branimir i Vidaković Vladan), te zbog toga nisu bili u kontaktu sa ostalim igračima, članovima kluba odnosno akterima utakmice”, navodi se u saopštenju za javnost.

Svi zaraženi igrači se osećaju dobro, nalaze se u izolaciji, i u stalnom su kontaktu sa medicinskom službom Kluba. Niko od ostalih članova ekipe i stručnog štaba ne oseća simptome korona virusa.

FK “Spartak” Subotica je, ističu, tokom pandemije korona virusa, a naročito po nastavku sezone u Ling Long Super ligi Srbije, striktno poštovao sve propisane mere od strane Republike Srbije i nadležnih medicinskih i fudbalskih organa, u cilju sprečavanja širenja pandemije.

FK “Spartak” Subotica i njegova medicinska služba, svakodnevno prati stanje svih igrača i stručnog štaba, a biće obavljeno testiranje svih igrača i stručnog štaba neposredno pred početak priprema za narednu sezonu, navodi se na kraju.

(Magločistač)

[clear]