BUDŽET SUBOTICE ŠEST MILIJARDI DINARA

BUDŽET SUBOTICE ŠEST MILIJARDI DINARA

Foto: NJ, Magločistač

Objavio: Magločistač

20.12.2016

Kategorija: Subotica

Gradsko veće Subotice usvojilo je predlog budžeta Subotice za 2017. godinu i uputilo ga Skupštini grada na donošenje.

Planirani prihod gradske kase iznosi nešto preko šest milijardi dinara, rashod skoro 5,9 milijardi, budžetski suficit je projektovan na oko 234 miliona, a izdaci za nabavku finansijske imovine više od 357 miliona, tako da je ukupan fiskalni deficit projektovan na skoro 124 miliona dinara.

Predloženi obim budžeta iznosi 6,2 milijarde dinara. U strukturi tekući prihodi planirani su u visini od 5,4 milijarde, primanja od prodaje nefinansijske imovine planirana su u iznosu 410 miliona, od zaduživanja i prodaje finansijske imovine skoro 290 miliona, a neutrošena sredstva od namenskih transfera procenjena su u iznosu 91,7 miliona.

U strukturi projektovanih tekućih prihoda, koji su za 203 miliona dinara manji u odnosu na 2016. godinu, ustupljeni i izvorni prihodi budžeta, zajedno sa neneamenskim transferom, planirani su u visini 4,9 milijardi, što je 82 miliona dinara manje u odnosu na 2016.

Namenski transferi projektovani su u iznosu skoro 585 miliona dinara, među kojima su i odobrena sredstva od Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije za rekonstrukciju fasade Hemijsko tehnološke škole i fasade OŠ Sonja Marinković u visini 261 milion dinara, sredstva iz republičkog i pokrajinskog budžeta za nastavak izgradnje zgrade Narodnog pozorišta u iznosu od 306 miliona dinara, sredstva iz pokrajinskog budžeta za sanaciju krova MZ Bački Vinogradi u iznosu od 3 miliona dinara i sredstva pokrajinskog budžeta za kapitalno ulaganje za dom kulture Hajdukovo 13 miliona dinara.

U projekcijama primanja od zaduživanja planirano je samo povlačenje dela zajma od EBRD-a, prema predlogu aktivnosti za 2017. godinu koje je izradio JKP Vodovod i kanalizacija Subotica, a za nastavak realizacije projekta izgradnje vodnih sisitema u Subotici. Planirano je povlačenje dela zajma u visini od 2,2 miliona eura i povlačenje dela donacije od EBRD-a u visini od 500.000 evra.

Planirana visina prihoda od poreza na dohodak i kapitalne dobitke je 2,2 milijarde dinara i u ukupnom budžetu učestvuju sa 34,21 odsto.

Najznačajniji prihod u ovoj grupi prihoda jeste prihod od poreza na zarade koji u ukupnoj strukturi prihoda učestvuje sa 29,07 odsto, a planiran je u visini od 1,88 milijardi dinara.

O predlogu budžeta treba da se izjasni Skupština grada Subotice do kraja ove godine.

 

Izvor: RTV (Boris Šuman)

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.