PRL Subotica: Fiskalizacija će zatvoriti Buvljak

PRL Subotica: Fiskalizacija će zatvoriti Buvljak

Objavio: Magločistač

30.03.2022

Kategorija: Subotica

Subotički odbor Partije radikalne levice (PRL) podržava protest pijačara protiv obaveze uvođenja fiskalnih kasa, saopštili su danas iz ove stranke.

“Fiskalizacija će sigurno voditi stavljanju katanca na radnje mnogobrojnih prodavaca, kako na subotičkim, tako i pijacama po celoj zemlji. Posebno skrećemo pažnju javnosti na činjenicu koju svi dobro znaju, kako ovaj grad dobrim delom čuva svoj socijalni mir zahvaljujući najvećoj pijaci – Buvljaku, gde radi više od hiljadu prodavaca, a posredno od toga žive i preživljavaju brojne porodice kojima je trgovina na pijaci jedini i krvavo stečeni izvor prihoda”, upozoravaju iz PRL-a.

Oni izražavaju sumnju da će se buvljak – ukoliko Ministarstvo finansija ne odustane od ovog nameta – verovatno zatvoriti, što otvara prostor za spekulaciju njegovim zemljištem:

“Sasvim je moguće pretpostaviti da će na mesto buvljaka doći jedan od sterilnih lanaca marketa sa višim cenama i upošljavanjem jeftine radne snage koja će raditi za minimalac, što je očito jedini domet ove gradske vlasti u pogledu ekonomske politike, čime se udara na životni standard svih Subotičana”.

Iz PRL-a navode dalje da ne podržavaju sivu ekonomiju, već obične radne ljude koji se snalaze da bi preživeli i zapravo su prisiljeni na ovakav vid rada:

“Privatizacija i neodgovorna ekonomska i socijalna politika vođena od strane i prethodne i sadašnje garniture na vlasti uzroci su koji su doveli do toga da su mnogi morali potražiti spas na pijačnim tezgama”.

Partija radikalne levice se zalaže za ekonomski model u kome je minimalno oporezovano zadrugarstvo jedino moguće rešenje za sitne trgovce i poljoprivrednike, koji tako mogu plasirati svoje proizvode, robu ili usluge i pristojno živeti od svog rada, poručuju na kraju.

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.