SSP Subotica: Zašto meštani Gornjeg Tavankuta o svom trošku uređuju atarske puteve?

SSP Subotica: Zašto meštani Gornjeg Tavankuta o svom trošku uređuju atarske puteve?

Foto: NJ/Magločistač (arhiva)

Objavio: Magločistač

08.03.2022

Kategorija: Subotica

Subotički odbor Stranke slobode i pravde (SSP) je postavio pitanje predstavnicima gradske vlasti zašto građani Gornjeg Tavankuta moraju sami da popravljaju atarske puteve – i to o svom trošku.

Naime, kako prenose iz ove partije, meštani Gornjeg Tavankuta su morali samoinicijativno da poprave neprohodne atarske puteve, angažujući pritom radnu snagu i mašine, dok je od goriva utrošeno 1.500 litara.

Iz subotičkog SSP-a podsećaju da je zvanično u budžetu grada za razvoj poljoprivrede predviđeno 77.240.000 dinara, dok je za održavanje i upravljanje saobraćajnom infrastrukturom izdvojeno 471.968.000 dinara.

“Stoga od gradske vlasti zahtevamo hitan odgovor na veoma prosto pitanje: da li su meštani Gornjeg Tavankuta zaslužili neprohodne atarske puteve imajući u vidu prethodno navedene sume novca koji su upravo građani Subotice, pa i Gornjeg Tavankuta između ostalog, obezbedili kroz svoje poreske obaveze!? Ukoliko ne znate kako ili od čega da pomognete zemljoradnicima subotičkog atara, evo, predlažemo da od 45.000.000 dinara koje ste izdvojili za izgradnju elektronskog video nadzora nad građanima Subotice, deo tih sredstava preusmerite za popravku atarskih puteva”, navodi se u saopštenju za javnost.

Stranka slobode i pravde, dodaju, ima spreman program za obnovu i oporavak poljoprivrede u zemlji koja je ovakvim ponašanjem naprednjačke vlasti na svim nivoima “potpuno devastirana i uništena” u poslednjih deset godina.

“To govore brojke, to govori statistika i na kraju krajeva to najbolje znaju upravo oštećeni i ojađeni poljoprivrednici i zemljoradnici koje ova vlast više ne može da vara dajući im prazna obećanja tokom svake predizborne kampanje, da bi im zatim smanji subvencije za više od 3 puta, astronomski podigli cene repromaterijala. Podsećamo, praktično je ar zemlje jeftiniji od džaka uree, što nije zabeleženo u istoriji ove zemlje, i na kraju cinično tvrde da su oni pre njih krivi za sve. Ta mantra vam 3. aprila, gospodo naprednjaci, neće proći jer je građanima dosta vaših laži i vašeg ‘zlatnog doba’“, poručuju iz SSP-a na kraju.

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.