Šebek (SSP): Izborom Maje Gojković SNS je potvrdio povratak radikalskim korenima u Vojvodini

Šebek (SSP): Izborom Maje Gojković SNS je potvrdio povratak radikalskim korenima u Vojvodini

Robert Šebek, foto: NJ/Magločistač

Objavio: Magločistač

08.05.2024

Kategorija: Politika , Subotica

Predsednik poslaničke grupe Stranka slobode i pravde u Skupštini AP Vojvodine i Gradskog odbora SSP-a u Subotici Robert Šebek reagovao je danas povodom izbora Maje Gojković za premijerku pokrajinske vlade i naveo da je njenim izborom “Srpska napredna stranka potvrdila povratak radikalskim korenima u Vojvodini”.

“Srpska napredna stranka je danas, na drugoj redovnoj sednici pokrajinskog parlamenta, pokazala da je Vojvodinu razvlastila od svega. Niko se ovde više ništa ne pita. Ni parlament, ni Vlada. Sve odluke se donose na jednom mestu – na Andrićevom vencu. Sve odluke donosi Aleksandar Vučić, koji upravlja svakim gradom i opštinom u Vojvodini, svakom mesnom zajednicom”, istakao je on u saopštenju ove stranke.

Ocenio je da je “povratak radikalskim korenima jedini mogući izbor za one koji Vojvodinu doživljavaju kao plen, a građane koji ovde žive kao broj”.

“I nikakvi slatkorečivi govori ne mogu nas naterati da zaboravimo šta su nam od Vojvodine napravili Mirovići i Vučevići a šta Šešelj i Maja Gojković. Sve u Vojvodini je u padu, rastu samo profiti omiljenih naprednjačkih poslovnih partnera kao što je Marko Bosanac Boske, koji novcem iz budžeta puni svoje džepove dok Vojvodina nestaje u demografskom, kulturološkom i svakom drugom smislu”, istakao je Šebek.

On je podsetio da je za “vreme zlatnog doba, broj stanovnika Vojvodine opao za 200.000 građana. Dve trećine mladih svoju budućnost vide van granica svoje zemlje. Broj poljoprivrednih gazdinstava je u zadnjih 10 godina manji za 25.000”.

“Na vlast ste došli obećavajući borbu protiv korupcije, a nikada više korupcije nismo imali u pokrajini nego danas. U Subotici, iz koje dolazim, duplirali ste cenu izgradnje akvaparka, koji liči na sve sem na moderan turistički objekat koji ste obećali građanima na početku izgradnje. Na kraju je građane ovaj objekat koštalo 15 miliona evra”, naveo je Šebek. 

Po računici vlasti, dodao je, brza saobraćajnica između Sombora i Kikinde, u vojvođanskoj ravnici, bez tunela, sa jednim malim mostom, koštaće 12 miliona evra po kilometru. 

“Na koji način ste uspeli da povećate vrednost radova u roku od nekoliko godina sa 420 miliona evra na 2 milijarde evra?! Naravno, to je rezultat ugovaranja poslova bez tendera. Obećali ste borbu protiv korupcije, a uradili ste upravo suprotno. Napravili ste od Vojvodine sigurnu kuću za kriminalce, koji danas haraju Novim Sadom i drugim gradovima Vojvodine, pod patronatom vaših lokalnih kordinatora”, ocenio je Šebek.

A mirni, pošteni i vredni paori koji razne nevolje pamte, znaju, napominje, “da kada god su Vojvodinom radikali upravljali, narod je ovde plakao”.

“I danas plačemo jer nam deca odlaze, jer našu zemlju poklanjaju, jer tradiciju multietničnosti i multikulturalnosti pokušavaju da zamene radikalskim jednoumljem kojim nas bombarduju sa javnog servisa RTV, kidnapovanog i pretvorenog u televizijsku verziju radikalskog glasila Velike Srbije. Kako ste to uradili tako i našu Vojvodinu pretvarate u radikalski Zemun iz devedesetih”, smatra Šebek.

On je optužio vlast da sve što je Vojvodina su uvredili, unizili i poništili.

“Tada ste decu iz vrtića isterivali jer se drugačije prezivaju a danas ih u Pećincima izbacujete jer roditelji drugačije misle. Nekada ste se obračunavali sa ljudima zbog porekla a danas Dragoslavu u Elemiru ispred prozora njegovog deteta palite auto jer drugačiji misli. Danas paorima blokirate kuće jer neće da ćute, kao sto ste to u Bavaništu uradili. To je Vojvodina nakon godina vlasti radikala koji su se maskirali u naprednjake. U zamenu nam nudite betonske kocke u Novom sadu, gumirane njive u Zrenjaninu, najzagađeniji vazduh u Pančevu, zagađeno Palićko jezero, u kome nije preporučljivo kupanje”, istakao je Šebek.

On je naveo, “možete kako hoćete ali ne možete dokle hoćete – to i vi dobro znate”.

“Zato danas otimate kao nikada pre, zato vređate najjače što umete. Zato vaše falange tuku poslanicu Maru Puškaš koja deli letke a policija i dalje ćuti. Ne možete dokle hoćete, to vam garantujemo jer znamo da je sloboda san koji će postati java u kojoj će svi koji su se o zakon i ljude ogrešili odgovarati pred nezavisnim institucijama. I ovaj košmar će se u skorijoj budućnosti zaustaviti”, poručio je Šebek.

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.