PZP Subotica: Mesnim zajednicama istekao mandat u julu – zašto se ne sazivaju novi izbori?

PZP Subotica: Mesnim zajednicama istekao mandat u julu – zašto se ne sazivaju novi izbori?

Foto: NJ/Magločistač (arhiva)

Objavio: Magločistač

16.10.2023

Kategorija: Politika , Subotica

“Svedoci smo duboko uznemirujućih događanja u našem gradu, gde vladajuća garnitura, predvođena gradonačelnikom, ignoriše zakone i održava vlast u mesnim zajednicama uprkos isteku mandata još u julu mesecu. Ova nedemokratska praksa uskraćuje naše građane da slobodno izaberu novo rukovodstvo koje bi se posvetilo rešavanju njihovih gorućih problema”, saopštili su iz subotičkog odbora Pokreta za preokret (PZP).

Iz ove stanke postavljaju pitanje “da li strah od gubitka vlasti tera vlastodršce da se drže ilegalno na svojim pozicijama, očigledno potpuno ravnodušni prema volji i pravima građana”, te ocenjuju da “bahatost ovoga režima ne poznaje granice”, a građani moraju da se zapitaju šta se krije iza ove neustavne i nezakonite prakse.

“Tražimo odgovornost ne samo pojedinaca, već i čitave vladajuće garniture. Očekujemo transparentnost i odgovore na naša pitanja. Građani zaslužuju da znaju istinu i da im se omogući da slobodno izraze svoju volju kroz legitimne demokratske procese. Nastavićemo da se borimo za pravdu, poštovanje zakona i demokratske vrednosti koje su osnova naše zajednice”, zaključuje se na kraju saopštenja Pokreta za preokret.

TAGOVI:
PZP Subotica

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.