PZP Subotica: JKP “Čistoća i zelenilo” hitno da ukloni divlje deponije na ulasku u Ljutovo

PZP Subotica: JKP “Čistoća i zelenilo” hitno da ukloni divlje deponije na ulasku u Ljutovo

Objavio: Magločistač

23.03.2023

Kategorija: Politika , Subotica

Gradski odbor Pokreta za preokret (PZP) u Subotici zatražio je danas da se hitno uklone divlje deponije koje se nalaze na ulasku u prigradsko naselje Ljutovo, postavljajući pitanje – šta radi Javno komunalno preduzeće “Čistoća i zelenilo” koje bi trebalo da brine o čistoći na području Subotice?

“Zašto nije organizovano odnošenje otpada i kažnjavanje onih koji zagađuju životnu sredinu? Pitamo gradsku vlast SNS-SPS, SVM da li vas je i malo sramota kako izgledaju prilazi Ljutovu, ali i drugim mestima na području grada Subotice? Gradski odbor Pokreta za preokret Subotica traži da se odnošenje otpada hitno uredi, a da se novčano  kažnjavanje za one koji nepropisno odlažu otpad dosledno primenjuju”, navodi se u saopštenju za javnost.  

Iz ove stranke su zapitali i da li će direktor JKP “Čistoća i zelenilo”, Slobodan Milošev, podneti ostavku ili će svoj posao raditi tako da područje grada Subotice ne liči na deponiju.

“Deponije govore da su subotički SNS, SPS i SVM nezainteresovani za zdravlje građana Subotice i izgled zelenih površina i nesposobni da profesionalno vode javna preduzeća”, zaključuju iz PZP-a, a od JKP “Čistoća i zelenilo” zahtevaju da hitno počne efikasno da obavlja posao za koji se finansira od novca građana tj. ukloni divlje deponije prema  Ljutovu, ali i u drugim mestima, koje ugrožavaju higijenu okoline i zdravlje građana.

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.