PRL Subotica: Svi zahtevi poljoprivrednika opravdani, sem skidanja zabrane izvoza poljoprivrednih proizvoda

PRL Subotica: Svi zahtevi poljoprivrednika opravdani, sem skidanja zabrane izvoza poljoprivrednih proizvoda

Objavio: Magločistač

12.08.2022

Kategorija: Politika , Subotica

Partija radikalne levice (PRL) pruža podršku zahtevima poljoprivrednika, saopštavaju iz ove stranke, ističući da su protesti pokazatelj loše politike koja se sprovodi godinama unazad od strane sadašnje vlasti, ali i prethodnih vlada – današnje tzv. demokratske opozicije.

Ta loša politika se, smatraju radikalni levičari, ogleda u sistematskom uništavanju malih proizvođača u korist krupnog kapitala odnosno uvozničkog lobija. Država bi, dodaju, trebalo da pospešuje sitnu poljoprivrednu proizvodnju i da omogućuje zadrugarski način organizacije zemljoradnika.

“Svesni smo da se na račun zemljoradnika čuva socijalni mir u zemlji i da se cenama otkupa poljoprivrednih proizvoda povlađuje uvoznom lobiju, kao i nakupcima koji profitiraju nauštrb direktnih proizvođača koji su prisiljeni da prodaju svoje proizvode po nerazumno niskim cenama. Sistem subvencija treba pod hitno menjati i njime se mora omogućiti realno planiranje i plasman proizvoda, umesto sadašnjeg minimuma koji jedva obezbeđuje osnovnu reprodukciju. Direktni proizvođači su sistemski dovedeni su u neodrživo stanje u kome se danas nalaze i samo sistemskim merama se mogu rešiti nagomilani problemi”, navodi se u saopštenju za javnost.

PRL u načelu podržava zahteve poljoprivrednika – izuzimajući zahtev za skidanje zabrane izvoza poljoprivrednih proizvoda, a imajući u vidu složenu ekonomsko-političku situaciju u Evropi i predstojeću zimu. Takođe se slažu i da treba proglasiti stanje elementarne nepogode kako bi se otklonile posledice sušne sezone i sanirala nastala šteta.

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.