Pokret slobodnih građana: Za uništavanje Subotice se ne dobija zvanje počasnog građanina – za to se odgovara

Pokret slobodnih građana: Za uništavanje Subotice se ne dobija zvanje počasnog građanina – za to se odgovara

Foto: NJ/Magločistač

Objavio: Magločistač

06.07.2023

Kategorija: Politika , Subotica

Činom dodele zvanja “Počasni građanin” Aleksandru Vučiću, odbornici Skupštine grada Subotice “apsolutno su obesmislili dosadašnje i buduće počasne građane jer su to bili pošteni ljudi dostojni tog zvanja”, ocenjuju iz Pokreta slobodnih građana (PSG).

Dok se održavala sednica Skupštine grada Subotice na kojoj je tema bila dodela zvanja “Počasni građanin” Aleksandru Vučiću, gradska opozicija je došla ispred Gradske kuće kako bi iskazala svoje mišljenje o tom predlogu.

S druge strane, dodaju iz PSG-a, predstavnici vladajuće koalicije, odbornici Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara, isticali su u diskusiji značajan doprinos Vučića miru i stabilnosti, ekonomskom razvoju, velikim infrastrukturnim investicijama u Subotici i odličnim srpsko-mađarskim odnosima.

S tim u vezi, iz Pokreta slobodnih građana, postavalju niz pitanja: “Gde su mir, stabilnost, a i bezbednost u školama i obdaništima? Gde je mir u sve učestalijim pucanjima u pograničnom pojasu? O kojim infrastrukturnim investicijama je reč? Ovim zbog kojih nam je grad raskopan i podeljen na dva dela i ko zna koliko će još tako da stoji? Investicije koje započnemo sami, pa ipak prepustimo drugima da nam ih završavaju i nikada i ne završe? Ekonomski razvoj zbog kog je naš grad napustilo 20.000 stanovnika tokom mandata ove vlasti?”.

Zvanje “Počasni građanin”, podsećaju iz PSG-a, dodeljuje se za istaknuto i trajno životno delo u oblasti nauke, privrede, umetnosti i obrazovanja i vaspitanja, kao i za rezultate postignute u javnom životu i razvoju kulturnog stvaralaštva fizičkim licima, koja su svojim delima i činjenjima doprinela podizanju ugleda grada u zemlji i inostranstvu.

“Aleksandar Vučić je doprineo da Subotica postane leglo kriminalnih radnji, da nestručan kadar bude na pozicijama sa velikom odgovornošću, korupciji u svim segmentima, da se iz našeg grada iseli 20.000 stanovnika koji su nečiji brat, sestra, majka, ćerka, otac, sin… Za uništavanje Subotice i svega dobrog u njoj se ne dobija zvanje počasnog građanina, za ove stvari se odgovara“, poručuju na kraju iz ove stranke.



Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.