Pokret građanske Subotice: Nova pljačka Subotičana

Pokret građanske Subotice: Nova pljačka Subotičana

Foto: NJ/Magločistač

Objavio: Magločistač

04.08.2023

Kategorija: Politika , Subotica

Pokret građanske Subotice (PGS) osudio je danas usvajanje dve odluke o zaduživanju Grada Subotice i JKP “Čistoća i zelenilo” u visini od preko dve milijarde dinara tj. skoro 18 miliona evra, u vreme kada je, ocenjuju iz ove organizacije, uzimanje kredita najnepovoljnije u poslednjih desetak godina.

“Zašto se zadužujemo kada gradonačelnik svakom prilikom ističe da su javne finansije Grada Subotice ‘nikad stabilnije’”, pitaju iz PGS-a, te dodaju:

“Investitor iz Mađarske se javio samoinicijativno, a Grad požurio da to odmah prihvati. Menjamo 13.576 sijalica javne rasvete za novčani iznos od 1.678.183.414,00 dinara i racionalizujemo troškove potrošnje struje. Kupujemo novu opremu za JKP ‘Čistoća i zelenilo’ u vrednosti od 410.000.000,00 dinara, zašto se zadužujemo u tom obimu, kada je isto javno preduzeće nedavno dobilo nove kamione smećare u okviru realizacije projekta regionalne deponije?”.

Oni dalje podsećaju da su odbornici Pokreta građanske Subotice još 2018. godine javno, sa govornice Skupštine grada, iznosili navode da je izgradnja akva parka promašena investicija, te da će biti leglo korupcije prilikom njene realizacije:

“Potrošiće se 15 miliona evra od budžetskih sredstava, vaših para, da bi se kompleks izdao u zakup privatnoj kompaniji mesečno za 2.400 evra zakupnine.  Danas je svima jasno da je pokradeno i neracionalno potrošeno najmanje dve trećine tih novčanih sredstava, ponavljamo – vaših para, građani Subotice”.

I dve nove investicije će nosioci vlasti “na sva usta” opravdavati, ali one će “najviše koristi doneti partijskim kasama nosioca vlasti i privatnim džepovima lica koja o istima odlučuju i učestvuju u njihovoj realizaciji”, zaključuju iz PGS-a, te postavljaju pitanje:

“Da li se bar malo stidimo, što ćutimo i trpimo da nas šišaju kao ovce?”.

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.