Pokret građanske Subotice: Da se poštuje volja građana

Pokret građanske Subotice: Da se poštuje volja građana

Foto: NJ/Magločistač

Objavio: Magločistač

07.08.2023

Kategorija: Politika , Subotica

Pokret građanske Subotice (PGS) podržava zahteve građana Mesne zajednice “Prozivke” da se obustavi planirana izgradnja puta i izgradnja višespratne stambene zgrade na prostoru zelene oaze koja se nalazi između ulica Matije Gupca i Lovre Bračuljevića, saopštili su danas iz ove organizacije.

Na tom prostoru, smatraju, izmenom plana detaljne regulacije treba predvideti park sa dečijim igralištem i određeni broj parking mesta, koji zadovoljava potrebe građana koji žive u obližnim zgradama.

“Pozivanje na usvojeni Plan detaljne regulacije iz 2008. godine, prilikom započete izgradnje puta, samo je jeftin pokušaj opravdavanja realizacije već dogovorenih dilova između budućih investitora i čelnika lokalne samouprave”, ocenjuju iz PGS-a, dodajući da je “opšte poznata činjenica da prilikom izrade i usvajanja urbanističkih planova nadležni iste prilogađavaju prvenstveno zahtevima investitora, a manje životnim potrebama građana”.

Za proteklih 15 godine, ističu dalje, potpuno su se promenili prioriteti kvalitetnog urbanog stanovanja na teritoriji MZ “Prozivka”, a prioritet u ovom trenutku treba da bude zaštita i oplemenjivanje preostalih zelenih površina kako bi kvalitet življenja na tom prostoru bio primeren potrebama današnjice. 

“Pozivamo građane MZ ‘Prozivka’ da ne odustaju od svojih opravdanih zahteva, svi imamo pravo na kvalitetne životne uslove, a naši najmlađi na bezbednu igru i razonodu u svom najbližem okruženju. Nemojte dozvoliti da profit i materijalni interesi pojedinaca natpišu vaše osnovne životne potrebe”, poručuju iz Pokreta građanske Subotice.

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.