KATINA NEDILJA: SRIĆNI I ZDRAVI OD 2023.

KATINA NEDILJA: SRIĆNI I ZDRAVI OD 2023.

Izvor: independent.co.uk

14.11.2015

Kategorija: Politika

Al uvik se, jeto, štogod ispreči, pa ti silni planovi i projekti propadnu. El nema novaca, el je nestalo novaca, el se promini vlast, el se smini vlast, pa ajd sve ispočetka jel oni poslidnji što zajašu imaje uvik drukčije mišljenje šta i kako u varoši triba radit od oni koji su s vlasti sjašili

 

Foto: Magločistač

Foto: Magločistač

E, dico moja, kad bi kogod imo vrimena, pa da sidne i polagano proštudira kake su sve te nike vizionarske dokumente razvoja naše varoške kere dosad usvojile u grackoj skupštini, taj bi se baš svačeg načito. Iju, kaki tu projekata i planova ima! Ta, Subatica po tim artijama triba već sad da je varoš kake na svitu cilom nigdi nema.

Al uvik se, jeto, štogod ispreči, pa ti silni planovi i projekti propadnu. El nema novaca, el je nestalo novaca, el se promini vlast, el se smini vlast, pa ajd sve ispočetka jel oni poslidnji što zajašu imaje uvik drukčije mišljenje šta i kako u varoši triba radit od oni koji su s vlasti sjašili. Danas to moderno zovu, ako sam dobro, dico moja, čula – „revizija“ i „revidiranje“ planske dokumentacije.

A to košta ko Svetog Petra kajgana! Jeto vam najfriškiji slučaj: 2006. je kogod po viziji onog šmucigera Dinkić Mlađana nažvrljo za cili 150 iljada evra niki Master plan razvoja našeg Palića, al pošto se nije zdravo daleko odmaklo u sprovođenju tog plana u dilo, morali smo platit još cili 50 iljada evra da se taj plan, jelte, „revidira“.

Pedig, mora se priznat, kazali su to i pridstavnici vlasti i pridstavnici opozicije, najnoviji plan je opravljen baš kako triba. Istina, nije se zdravo puno tog minjalo, jel nije bilo potribe. Kazali su i da taj plan triba svatit samo ko niku viziju razvoja potencija turizma na Paliću, a sad oćel od te vizije štogod i bit, e, prvo se moraje, jelte, opravit svi drugi priko potribni planski dokumenti, pa rišit zamršeni svojinski odnosi, pa uložit u infrastrukturu mista, pa nać i dovuć al i sačuvat investitore.

A ako svako bude radio svoj poso kako triba, ako ne bude bilo podmitanja klipova, i ako se budu poštivali zadati rokovi, Palić će do 2023. bit misto za srićne i zdrave ljude na regionalnom nivou! Bit će tu: niki spa, pa wellness, pa outdoor water fun, beauty corner, medical corner, pa golf teren sa 18 rupa, adrenalinski park, šoping arkada, centar za skijanje na vodi, retail park i creative hub, promenada i esplanada.

Ništa ja, čeljadi moja, ne razumim šta im sve to dođe. Al ako mene pitaje, bilo bi lipo da se već jedared opravi kaki redovan bazen di mož čovik otić osvižit se kad je zdravo vrućina, a da ne mora ić svaki put čak u Madžarsku da bi priživio lito. I ako je tribalo platit 50 iljada evra da nam kogod kaže šta znamo da nam fali, jeto mu ga na.

Foto: Magločistač

Foto: Magločistač

Ja bi sad samo jako volila vidit da se na tom planu radi i ti rokovi da se poštivaje. Al kako bit optimista kad je zapelo već na istoj toj skupštini na kojoj je plan za Palić usvojen! Znate, srušene su nike kuće blizu Mlečne pece. Novine su pisale da će tamo Dulići pravit svoje zgrade, koje će cigurno bit “ekskluzivne”, mada se još ne zna kako će izgledat jel triba prvo, jelte, opravit planske dokumente.

Vist ko vist, i nije nika vist. Ako iđete pišice po varoši, mož’te lipo vidit da se ruši svudak i gradi brez ikakog smisla. Al baš oko ovi kuća u Petefi Šandora se, jeto, zdravo potreso bać Pišta. Do te mire da je naložio njegovim odbornicima da nažvrljaje kaku odluku po kojoj će se svako dalje rušenje varoši oma al oma zaustavit, a sva planska dokumenta koja take poteze nesavesni graditelja omogućavaje, jelte, “revidirat”. Još je prozvo i polgarmeštera Jenciku i dva svoja direktora da javno varoščanima objasne kako je tako rušenje uopšte moguće.

Ja sad ne znam baš šta i ko zapravo bać Pišti smeta: el su to Dulići, el Jencika i Jencikini istomišljenici, el planska dokumenta o razvoju Subatice. Ovo poslidnje nije cigurno. Sve je kazo VE-EM-ES kad je tribalo pogurat sa sviju strana rušenje našeg Narodnog pozorišta. A Jencika mu je lipo smistio: bać Piština odluka je prošla, al se stranka podilila i zvanično na dva dila. Ako je i tio pokazat ko je glavni baćo, omaklo mu se – još jedared.

Dulići su najgore u ciloj toj stvari prošli. Biznis će njim bit na čekanju bar za neko vrime. Al ni njima ne mož bit tako teško ko što će teško bit čeljadi što crtaje te planove. Ako oni posli svega znaje šta š čim triba revidirat, Bog me ubio.

Budite pozdravljeni,

Vaša Kata

pecat1

 

 

 

[clear]

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.