KATINA NEDILJA: SENAFOR NA PUCE

KATINA NEDILJA: SENAFOR NA PUCE

10.10.2015

Kategorija: Politika

Betega ga, kad moram pcovat, vist nije bila još ni napisana, a izvođačima se omaklo, pa prisikli niku civ za vodu i izazvali havariju – mimo plana

Onaj vištac Vučić još uvik nije, dico moja, odapo oćel bit el neće bit izbora na svim tim nikim nivoima. Pedig, kazo je da će nas po tom važnom pitanju, di mu se nikako suprotstavljaje razlozi srca i pameti, obavistit baš sridom ovog miseca. Za buđelar nije dobro da nji bude, al za metnit opoziciju tamo di njoj je misto – van parlamenta, e taj poso vrdi svake krajcare. Pak reforme, pak novci! Tako štogod kad bi se trevilo, mogo bi čovik lipo nakrivit šepicu, pa zaplovit u tije vode brezbrižne samovlasti.

Nama ode u Vojvodini, pravo da vam kažem, svedno je na koju će stranu vištac prilomit. Ta izborna kampanja je već počela, vidim ja, čim malo-malo na putu do Mlične pece natrčim na kaki štand. I svima triba potpis, i onaj dugački broj iz lične karte, atres – di si prijavljen i di stvarno živiš, telefoni – sa žicom i brez žice, to obavezno. E samo što još ne traže u kom redu od Pejić kapele na Bajskom groblju nam je vična kuća, pa da i se posli ne mož oparat ni na onom svitu.

A kad se izbori bliže, onda, dico moja, triba iskoristit svaku priliku za slikovanje. Jeno, u Novom Sadu, Bože me prosti, gradski oci se poređali jedan do drugog ko bile rade kraj nike rupe na srid puta. Tu će, kazali su svečano, bit metnut jedan moderan senafor. Ne makar kaki, već senafor koji ima puce, i to puce kad pešak pripuši, e tek ondak će se senafor uključit. Kad puce niko ne dira, ni senafor neće žmigat zeleno, jel će znat da oni koji iđu pišce, a tili bi prić put – nema. Tako čudo od teknike ovaj svit još nije vidio!

Oni što će radit za taj poso, da metnu senafor u rupu, tribat će cili 50 dana, ako sve bude teklo po najozbiljnijim projekcijama gradograditelja. Betega ga, kad moram pcovat, vist nije bila još ni napisana, a izvođačima se omaklo, pa prisikli niku civ za vodu i izazvali havariju – mimo plana. To će cigurno malo produljit rokove, al vridi svakog dana čekanja taki jedan pametan senafor na puce.

Ne moram vas podsićat, i naše varoške kere su se raniji godina znale slikovat u pridizbornoj kampanji kraj kake nove klupe u parku, el friško umazanog pešačkog prilaza. Sad više ni to ne rade. Bit će zato što – ni toliko ne rade.

Ne kažem ja, ima nji na slikama, i to kad kaka nevladina organizacija el humani pojedinci dođu pa donesu cocijalnu pomoć za naše sirote varoščane el ranu za izbeglice iz Sirije. Oma se namiste u prvi red da pruže moralnu podršku građanskom aktivizmu i štogod prigodno nusput obećaje. A zar ne bi, čeljadi, tribalo bit obratno?

Dotleg smo došli da nam senafor na puce iz Novog Sada, smišan koliko je dugačak, pridstavlja miru rada el nerada naši varoški otaca. Ne znam samo, dico moja, zašto opozicija ćuti. Bit će da ni nje više u Subatici nema.

Budite pozdravljeni,

Vaša Kata

pecat1

 

 

 

[clear]

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.