Bakić: U fokusu liste „Aleksandar Vučić – Subotica sutra“ su obnova bolnice, projekat „Čista Srbija“ i saniranje gradske deponije

Bakić: U fokusu liste „Aleksandar Vučić – Subotica sutra“ su obnova bolnice, projekat „Čista Srbija“ i saniranje gradske deponije

Stevan Bakić, foto: NJ/Magločistač

Objavio: Magločistač

22.05.2024

Kategorija: Politika , Subotica

Nosilac koalicione liste za lokalne izbore „Aleksandar Vučić – Subotica sutra“ Stevan Bakić izjavio je danas za Magločistač da će u fokusu ove koalicije, ukoliko osvoje vlast u Subotici biti rekonstrukcija Opšte bolnice Subotica, sprovođenje projekta „Čista Srbija“ i saniranje gradske deponije „Aleksandrovačka bara“.

„Ovo je lista odgovornih, ozbiljnih, obrazovanih ljudi što smo i pokazali u rukovođenju gradom Subotica u prethodnom periodu. Naš glavni fokus je građanin Subotice – čovek“, istakao je Bakić koji se nalazi i na funkciji gradonačelnika Subotice.

Podsetio je da su članovi Gradskog odbora Srpske napredne stranke u proteklom periodu obavili razgovore sa više od 1.000 Subotičana.

„Gledali smo da izađemo u susret našim sugrađanima u rešavanju komunalnih, socijalnih, imovinsko-pravnih pitanja, a pri tome smo usvajali i određene sugestije i predloge, dok smo u nekim stvarima istrpeli i kritike“, istakao je.

On je rekao da je u narednom periodu u planu realizacija ozbiljnih projekata koji su u fazi pripreme, dok su neki već i pripremljeni.

„U prethodnom periodu smo dokazali da sve što smo obećali – to smo i uradili“, poručio je Bakić.

Podsetio je da je rekonstrukcija Opšte bolnice Subotica izuzetno bitan projekat, ne samo za grad nego i za jedan kompletan region, jer više od 300.000 građana gravitira prema ovoj bolnici.

„Projekat će se raditi u dve faze, a u pitanju je ukupno 35.000 kvadratnih metara radne površine. Drugi projekat koji je izuzetno važan za grad je ’Čista Srbija’, koji je jedan od najvećih ulaganja u komunalnu infrastrukturu grada Subotice u istoriji. U pitanju je 110 kilometara izgradnje kanalizacione mreže sa dva prečistača voda, u mesnim zajednicama Bajmok i Čantavir“, kazao je Bakić.

Foto: NJ/Magločistač

Treći važan projekat iz oblasti ekologije je sanacija nesanitarne deponije i rekultivacija „Aleksandrovačke bare“ koja će biti sprovedena u četiri faze, naveo je on i dodao da je vrednost ovog projekta nepunih 6,5 miliona evra.

Napomenuo je da su u planu i investiciona ulaganja u predškolsko obrazovanje, u završetak izgradnje i opremanje savremene centralne kuhinje za najmlađe Subotičane, a zatim sledi nadogradnja dva najveća vrtića u Subotici „Mandarina“ u Mesnoj zajednici „Dudova šuma“ i „Sanda Marjanović“ u Mesnoj zajednici „Prozivka“, a pripremljen je projekat za izgradnju ambulante na Paliću.

„Ulagaćemo i dalje u rekonstrukciju objekata osnovnih i srednjih škola. Od 2016. godine do danas uloženo je više od milijardu dinara u ove namene sa sva tri nivoa vlasti“, poručio je Bakić.

On je podsetio da je Subotica grad sporta i da sa ponosom nosi zvanje „Evropski grad sporta za 2024. godinu“.

„Zbog toga moramo da razvijamo i sportsku infrastrukturu što podrazumeva i izgradnju nove sportske hale, izgradnju hokej hale, a sve je pripremljeno i za izgradnju gradskog fudbalskog stadiona“, najavio je.

On je objasnio da će ova tri projekat zapravo činiti jedan sportski centar, na Segedinskom putu, u produžetku Druge kasarne, gde je kasnije u planu da se taj prostor prilagodi, da se obezbede i parking mesta koja će biti potrebna za održavanje svih budućih manifestacija u ovom prostoru.

Biće nastavljeno, dodao je, i ulaganje u putnu infrastrukturu.

„Pri završetku je projekat brza pruga Beograd – Novi Sad – Subotica – državna granica, prema Budimpešti. Tokom radova došlo je i do oštećenja određenih ulica, ali je već napravljen plan gde ćemo uz pomoć države sanirati sve ulice i obnoviti našu putnu infrastrukturu“, istakao je Bakić.

Takođe, podsetio je da je u toku i izrada projekta uređenja centralnog gradskog trga Subotice, a radi se i na projektu otvorenih teretana koje će biti postavljene u mesnim zajednicama Ker, Prozivka i Kertvaroš.

„Nastavićemo ravnomerno da razvijamo i da ulažemo sredstva i u druge gradske i prigradske mesne zajednice“, poručio je Bakić.

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.