Aleksić u Subotici: Borimo se protiv mafijaškog klana za vrednosti koje zaslužuju svi građani Srbije

Aleksić u Subotici: Borimo se protiv mafijaškog klana za vrednosti koje zaslužuju svi građani Srbije

Foto: Narodni pokret Srbije u Subotici

Objavio: Magločistač

06.04.2024

Kategorija: Politika , Subotica

Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić izjavio je danas na Osnivačkoj skupštini stranke u Subotici da se ova stranka ne bori sa političkim protivnicima, već sa „političkim prevarantima, manipulatorima i uzurpatorima vlasti, koji su privatizovali zemlju, a sve javne resurse stavili u funkciju svoje političke propagande“.

On je ocenio da to nije klasična politička borba, već borba protiv „mafijaškog klana“.

„Naša Srbija u našim očima izgleda potpuno drugačije od onog kako je oni danas predstavljaju, i to je razlika između nas i njih – mi nismo isti. I mi smo ti koji smo izabrali da idemo težim putem. Mi želimo da našim radom, angažovanjem i delima dovedemo do toga da u Srbiji postoje vrednosti koje zaslužuju građani Srbije“, rekao je Aleksić.

Miroslav Aleksić, foto: Narodni pokret Srbije u Subotici

On je ocenio da su u zemlji razoreni obrazovanje, kao stub i temelj jednog društva, zatim zdravstvo, poljoprivreda, institucije, da u zemlji nema pravde i odgovornosti, a da korupcija i kriminal divljaju, gde se bogati jedna mala grupica ljudi.

„Oni su napravili zemlju nasilja, krvi, ubistava, maltretiranja, pljačke i za to će morati da odgovaraju“, poručio je Aleksić.

U pogledu predstojećih lokalnih izbora, on smatra da će stranka na čijem je čelu moći da se obračuna sa ovim režimom jer ima ljude kojima će da se veruje, od kojih očekuje da budu dosledni.

„Nastavljamo da se razvijamo, idemo napred, imamo i cilj i viziju kakvu Srbiju želimo, i borićemo se za drugačiji sistem da političarima može da se veruje, da budemo dosledni, da ono što se kaže da se to i ostvari. Izborićemo se za onu Srbiju u kojoj će se poštovati demokratske vrednosti, Srbiju u kojoj će postojati pravda, i odgovornost, Srbiju koja će biti u Evropskoj uniji, u kojoj će svi imati jednake šanse“, rekao je Aleksić.

Večeras su u Subotici svečano otvorene nove prostorije Narodnog pokreta Srbije koje se nalaze na adresi Ulice braće Radić 20.

Maksimović: Subotica je grad koji umire

Predsednik Gradskog odbora Narodnog pokreta Srbije u Subotici Bane Maksimović izjavio je da su na političkoj sceni danas više nego ikada potrebni sinergija i jedinstvo, da se „ujedinimo u borbi protiv onoga što je nenormalno“.

„Ovu borbu smo počeli sa željom da bolji život napravimo pristupačnim svima, a ne samo onima koji su bliski nekim interesnim grupama. Ideja je – bolji život za sve i to je ono čime se i naš gradski odbor vodi“, rekao je Maksimović.

Bane Maksimović i Miroslav Aleksić, foto: Narodni pokret Srbije u Subotici

Kao potencijal za razvoj grada Subotice on vidi Palićko jezero.

„Imamo Palićko jezero koje bi trebalo da bude dragulj Subotice i simbol našeg grada, a danas je to jedna obična septička jama gde plutaju mrtve ribe. Da li je normalno da decenijama unazad ne radi niko ništa po tom pitanju, a da ova vlast mirno sedi i to posmatra“, kazao je on.

Maksimović je kao veliki problem naveo odlazak mladih iz Subotice, za koju je ocenio da time postaje „grad koji umire“, pošto mladi odlaze jer imaju bolje prilike u drugim gradovima i drugim državama, a za šta smatra da ima posledice na celu Srbiju.

„Ništa značajno nije urađeno u gradu kako bi se unapredio sistem obrazovanja, da se uvedu novi fakulteti, novi smerovi, da bi se animirali mladi da ostanu u Subotici i da ovde osnuju porodicu i da ovde ostanu da rade. Treba ulagati u mlade jer je to jedini način da grad nastavi da živi“, rekao je on.

Po njegovom viđenju, Subotica je opterećena gužvama u saobraćaju, muče je infrastrukturni problemi, nedostaju joj biciklističke staze i sportski tereni, navodeći primer centralnog gradskog šetališta za koji je ocenio da se raspada.

„Građani moraju da kontrolišu rad vlasti. Potrebno je ispitati imovinu svih političara i tajkuna u prethodnih 30 godina i voditi beskompromisnu borbu protiv kriminala i korupcije, jer je ona izvor svakog zla u društvu, jedino se tako može uspostaviti normalan sistem vrednosti“, zaključio je Maksimović.

Događaju su prisustvovali i predstavnici gradskih odbora Demokratske stranke, Stranke slobode i pravde, Nove demokratske stranke Srbije, Pokreta građanske Subotice i Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.