Magločistač na Exit festivalu: Provod kao nekada, mere kao nikada (VIDEO)

Magločistač na Exit festivalu: Provod kao nekada, mere kao nikada (VIDEO)

Foto: Sanja Đorđević

15.07.2021

Kategorija: Kultura

Exit festival, najveće organizovano masovno okupljanje od početka pandemije u Srbiji, završen je u nedelju, 11. jula. Tokom četiri dana, koliko je festival trajao, više od 180.000 posetilaca je prošlo kroz njegove kapije, dok je na 20 bina nastupilo skoro 300 izvođača.

Gosti jubilarnog 20. izdanja Exit-a su tako nakon više od godinu dana strogih epidemioloških mera, uz zelene sertifikate ili negativne testove na virus korona, imali priliku da se provode kao pre pandemije.

Jedna od gošći ovogodišnjeg festivala, Iva Gajić, kaže za Magločistač da se na Exit-u nije osećala nesigurno, ali da joj baš i nije bilo svejedno:

“Kod mejna, gde je bilo najviše gužve, prvog dana sam osećala blagu anksioznost – verovatno jer nisam bila u tolikoj gužvi mesecima, ali to je brzo prošlo.”

Tek pojedini gosti su nosili maske, ali ne zbog virusa, već zbog prašine koja se dizala plesom. I mada se maske nisu koristile u svrhe zaštite, a socijalnog distancirana nije bilo, sredstva za dezinfekciju su bila dostupna posetiocima na svakom pultu i šanku.

Sam ulaz na festival je, pak, bio regulisan protokolom Safe events Serbia koji su načinili Ujedinjeni festivali Srbije. Taj protokol je podrazumevao da posetioci budu ili vakcinisani ili da su preležali kovid, dok je za goste bez razvijenih antitela za ulaz bilo potrebno da imaju negativan PCR ili antigenski test na kovid-19.

Svake večeri, festivalske kapije otvarale su se u 19 sati, a poslednji nastupi su počinjali posle šest ujutro. Najposećeniji dan bila je subota, kada je na ovaj muzički festival došlo oko 48.000 posetilaca Završno veče Exit-a su na Mejn stejdžu obeležili Rundek i Ekipa, Lajbah i Dejvid Geta, dok je sam festival zatvorio di-džej Solomun na Dens areni.

A kako je to izgledalo, pogledajte u videu Magločistača:

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.