Aplauz, nostalgija i suze radosnice na koncertu KIC pop hora u Subotici: Sećanje na heroje koji su dali život za našu slobodu

Aplauz, nostalgija i suze radosnice na koncertu KIC pop hora u Subotici: Sećanje na heroje koji su dali život za našu slobodu

KIC pop hor iz Podgorice, foto: NJ/Magločistač

02.05.2024

Kategorija: Kultura , Subotica

U okviru proslave Međunarodnog praznika rada u prostoru Mini Jugoslavije u Subotici je održan koncert KIC pop hora iz Podgorice koji je sedam godina od osnivanja danas u ovom gradu održao svoj 105. koncert uz poznati antifašistički repertoar i pesme poput „Bela ćao“, ali i „Hej Sloveni“, „Mlada partizanka“, „Uz maršala Tita“, „Da nam živi rad“, „Internacionala“, „Zemljo moja“, i mnoge druge kojima se slavi narodno-oslobodilačka borba.

„Gde god smo došli, a pevali smo i u Beogradu, Sarajevu, Zagrebu, Skoplju, Konjicu, Puli, Prijepolju – isti su to ljudi. Govorim o energiji, o emocijama, o reakcijama na svu tu muziku“, rekla je za Magločistač osnivačica, menadžerka i pevačica KIC pop hora Snežana Burzan Vuksanović.

Snežana Burzan Vuksanović, foto: NJ/Magločistač

Hor je osnovan 2017. godine i ovo je bilo njihovo premijerno predstavljanje subotičkoj publici.

„Veoma smo srećni što smo se povezali sa ljudima odavde i što smo doputovali u Suboticu i što uživamo u ovom lepom gradu“, navela je.

Na koncertu su se čuli i videli aplauzi publike, skandiranje, ali i suze radosnice kada je publika čula neke od pesama koje nisu odavno slušali, kao i osmeh, nostalgiju, i zajedničko pevanje poznatih refrena.

Foto: NJ/Magločistač

Ona podseća da ne treba zaboraviti istoriju, već se treba njome ponositi.

„Nismo jugonostalgičari, poštujemo pravila 21. veka, i na žalost granice stvorene nakon naših podela“, rekla je Burzan Vuksanović.

Ona je rekla da je KIC pop hor osnovan sa namerom da širi dobru energiju, da povezuje ljude širom regiona, da seća i baštini slobodarski put naroda Jugoslavije i da baštini vrednosti narodno-oslobodilačke borbe, tadašnje revolucije.

„Važno je da se sećamo svih tih palih boraca i heroja koji su dali svoje živote za slobode koju danas živimo“, poručila je Burzan Vuksanović.

Hor čini oko 60 članova različitih godišta, od 20 do 70 godina, od studenata, zaposlenih i nezaposlenih do penzionera, različitih karaktera, opredeljenja, profesija i zanimanja, a ujedinjuje ih ogromna ljubav prema muzici i druženju.

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.