Olakšano funkcionisanje Prihvatnog centra Subotica: Bez ilegalnih kampova, obnovljen put i pokošena trska (FOTO)

Olakšano funkcionisanje Prihvatnog centra Subotica: Bez ilegalnih kampova, obnovljen put i pokošena trska (FOTO)

Foto: Severnobački upravni okrug

Objavio: Magločistač

09.12.2022

Kategorija: Subotica

Skup intenzivnih operativnih aktivnosti potpuno je promenio sliku i olakšao funkcionisanje Prihvatnog centra u Subotici, izjavio je danas načelnik Severnobačkog upravnog okruga, Bojan Šoralov.

Foto: Severnobački upravni okrug

„Život u centru odvija se u humanim uslovima, logistički u skladu sa projektovanim parametrima, a broj korisnika je sveden na broj kreveta unutar centra“, navodi.

Dodatni napori su uloženi, kako kaže, u formiranje brisanog prostora oko Prihvatnog centra, gde je najveći problem stvarala raširena trska na prostoru oko recipijenta, mesta gde se pročišćena kanalizaciona voda ispušta, i prvog sektora Palićkog jezera.

Foto: Severnobački upravni okrug

Redove na košenju trske uradilo je Vodoprivredno društvo Dunav – Tisa – Dunav Severna Bačka.

Prema rečima načelnika, ilegalni kampovi su, u tri faze, uklonjeni, a ljudi premešteni u Prihvatne centre na jug Srbije.

„Sav komunalni otpad, stvoren tokom ilegalnog korišćenja navedenog prostora, ali i onaj ranije stvaran, uklonjen je uz pomoć JKP ’Čistoća i zelenilo’ Subotica i većeg broja migranata, dobrovoljaca koji borave u centru, a koji su bili spremni da pomognu u čišćenju terena“, ističe Šoralov.

Foto: Severnobački upravni okrug

Napominje da se sprovodi svakodnevna kontrola terena oko Prihvatnog centra i jezera, koja je sada prilično olakšana nakon formiranja brisanog prostora.

Dodaje da je završena rekonstrukcija puta do Prihvatnog centra, i da su u toku radovi na poboljšanju električne i komunalne infrastrukture.

Kazne za taksiste

„Pre mesec dana krenulo se sa intenzivnijom kontrolom i kažnjavanjem taksi vozila, odnosno vozača, koji su više puta opomenuti da prostor oko Prihvatnog centra ne mogu koristiti kao taksi stajališta“, objašnjava.

Foto: Severnobački upravni okrug

Udarna operativna grupa u saradnji sa Policijskom upravom Subotica i Komesarijatom za izbeglice i migracije, sprovodi isključivo dislokacije, humanog preseljenja, iregularnih migranata u prihvatne centre van Subotice.

„Situacija je pod kontrolom, ali nema prostora za opuštanje. Nastavljamo sa zajedničkim institucionalnim radom u cilju očuvanja javnog reda i mira, poštovanja zakona, zaštite ljudskih prava, ali i zaštite svih naših i stranih državljana“, poručio je Šoralov.

Foto: Severnobački upravni okrug

Ističe da se prema prekršiocima zakona i dalje preduzimaju zakonom predviđene mere i radnje.

Podelite sa prijateljima:

Jedan Komentar na
“Olakšano funkcionisanje Prihvatnog centra Subotica: Bez ilegalnih kampova, obnovljen put i pokošena trska (FOTO)”

Boris Ivković Ivandekić says:

Da li je soralovu Jasno, da I pored titule nacelnika, on je qrac na biciklu u slamnatom sesiru

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.