Dođi, podrži: Bendovi “Lepša Brena” i “Josip a Lisac” u subotu, 12. marta, sviraju za akciju “Obrok solidarnosti”

Dođi, podrži: Bendovi “Lepša Brena” i “Josip a Lisac” u subotu, 12. marta, sviraju za akciju “Obrok solidarnosti”

Objavio: Magločistač

11.03.2022

Kategorija: Subotica

U organizaciji Združene akcije Krov nad glavom, u subotu, 12. marta, u Klubu “Mladost” (Harambašićeva 4), održaće se dobrotvorni koncert za akciju “Obrok solidarnosti”, a ulaz je – dobrovoljni prilog.

Program počinje u 20 sati, a nastupaju bendovi “Lepša Brena” i “Josip a Lisac” (JAL), nakon kojih sledi Stroberiz DJ set.

Združena akcija Krov nad glavom svoje aktivnosti finansira isključivo donacijama solidarnih građana, dok rad zasniva na dobrovoljnoj bazi, međusobnoj saradnji i uvažavanju: “Iz tog razloga veoma nam je značajan doprinos zajednice, te vas pozivamo da dođete na dobrotvorni koncert i podržite nas”, navodi se u pozivu.

Akciju “Obrok solidarnosti” je u Subotici u novembru 2020. pokrenuo kolektiv Združene akcije Krov nad glavom, sa ciljem da se na teritoriji grada obezbede topli obroci za socijalno ugrožene.

Akcija je u kontinuitetu bila sprovođena od novembra 2020. do juna 2021, da bi od septembra 2021. do januara 2022. aktivisti ove inicijative tražili adekvatan prostor za kuvanje.

Zahvaljujući solidarnom građaninu koji ga je obezbedio, akcija se nastavlja i u 2022. godini.

Do sada je bilo organizovano ukupno 33 akcija kuvanja tj. spremanja toplih obroka za preko 200 ljudi.

“Lepša Brena” je arhi-pop bend iz Novog Sada, koji kombinuje lirske teme arhitekture, urbanih i posturbanih prostora sa novim talasom, sintvejv muzikom da bi stvorio jedinstven spoj plesne arhitekture.

Bend JAL je nastao 2009. u Novom Sadu. Kao inicijator ideje, pevač, tekstopisac i kompozitor većine pesama postavlja se Vedran Ferizović, dok bend potpisuje sve aranžmane. JAL okuplja muzičare različitih izvođačkih stilova i afiniteta, te se stoga njihova muzika ne može ukrotiti samo jednim od poznatih pravaca rokenrola. Ipak, najveći deo stvaralaštva oslanja se na ska/rege forme i ritmove. Muzički stilovi koji u međusobnom kontaktu proširuju mogućnosti alternativne muzike jesu još i rok, bluz, folk, džez, pank…

Ukoliko želite da podržite akciju, a niste u mogućnosti da dođete na koncert, donacije možete uplatiti na žiro-račun udruženja Ekoslavija.

Podaci su sledeći:

Broj žiro-računa: 200-3300070101029-06
Primalac: Ekoslavija, Subotica
Svrha uplate: Obrok solidarnosti Subotica
Šifra plaćanja: 289

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.