PROTEST U SUBOTICI: HEPI TELEVIZIJA CENZURIŠE MLADE UŽIVO U SVOM PROGRAMU

PROTEST U SUBOTICI: HEPI TELEVIZIJA CENZURIŠE MLADE UŽIVO U SVOM PROGRAMU

Foto: Magločistač

Objavio: Magločistač

05.05.2017

Kategorija: Subotica

Subotičani su se danas okupili na 31. protestu “Protiv diktature” na gradskom trgu i kritikovali Hepi televiziju koja, kako su naveli, cenzuriše mlade uživo u programu koji imaju nešto pritiv aktuelnog režima u Srbiji.

Foto: Magločistač

Na video snimku Hepi televizije koji se pojavio pre dva dana na društvenim mrežama vidi se da je voditelj uživo u jutarnjem program, u razgovoru sa mladima, upitao jednu grupu mladića da li se osećaju slobodno, na šta je jedan od njih odgovorio “pa, jesmo slobodni, ali ne u potpusti, zato što šta god da kažemo, ako se protivimo vlastima i ako želimo da…”, nakon čega je isključen ton.

Voditeljski par se pitao šta se dogodilo, nakon čega je voditeljka dodala da su taman hteli da pitaju mlade “da li su slobodni od žena” jer su primetili da ih tamo nije bilo.

Jedna od govornica na protestu rekla je da Hepi televiziji cenzuriše mlade, da su isključili zvuk i da su tako na nekoliko sekundi prekinuli prenos i razgovor prebacili na studijske voditelje.

Foto: Magločistač

“Videli smo cenzurisanje mlade osobe koja je, pretpostavlja se, imala da kaže nešto protiv režima i Vlade Aleksandra Vučića”, kazala je ona.

Jedan od demonstranata podsetio je i na stihove poznate pesme Vladislava Petkovića Disa “Naši dani”.

Protest se nastavlja sutra u 19 časova ispred zgrade Narodnog pozorišta.

 

 

 

[clear]

(Magločistač)

 

 

 

[clear]

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.