Za vikend zatvoreno sve, osim prodavnica prehrambene robe, apoteka i pumpi

Za vikend zatvoreno sve, osim prodavnica prehrambene robe, apoteka i pumpi

Foto: Magločistač

Izvor: N1

12.03.2021

Kategorija: U fokusu

Krizni štab Vlade Srbije za borbu protiv epidemije korona virusa odlučio je da tokom vikenda pred nama na teritoriji Srbije sve bude zatvoreno, osim objekata vezanih za prehranu, apoteka i benzinskih pumpi.

Takođe, suspenduju se sve kulturne i najveći broj sportskih manifestacija.

I naredne nedelje nastava za srednjoškolce će biti organizovana onlajn, a na taj vid nastave će preći i osnovci od petog do osmog razreda.

To je na konferenciji za novinare nakon sednice Kriznog štaba najavio pokrajinski sekretar za zdravlje Zoran Gojković.

“Situacija je vanredna, imamo jedan vremenski period blagog povećanja broja novozaraženih i po prognozama epidemiologa, brojevi će rasti u narednom periodu ali je dobro da taj rast nije eksponencijalno izražen. Nema ogromnog skoka, a to je posledica i vakcinacije i činjenice da najveći deo građana ipak poštuje mere”, kazao je Gojković novinarima posle sednice Kriznog štaba.

Navodeći da se vakcinacija sprovodi “kontunirano”, on je dodao da je do sada upotrebljeno oko 1,85 miliona doza vakcina, a da je skoro 700.000 građana revakcinisano.

Najavio je i da će biti otvoreni novi punktovi kako bi se omogućilo što većem broju građana da se vakcinišu.

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.