YOUTUBE KREĆE U BORBU PROTIV LAŽNIH VESTI I TEORIJA ZAVERE

YOUTUBE KREĆE U BORBU PROTIV LAŽNIH VESTI I TEORIJA ZAVERE

Objavio: Magločistač

14.03.2018

Kategorija: U fokusu

YouTube će kroz nekoliko nedelja uz video snimke početi da prikazuje tekstove s Vikipedije i drugih internet stranica, pokušavajući na taj način da suzbije lažne vesti i teorije zavere, najavila je izvršna urednica tog servisa za objavljivanje video snimaka Suzan Vojcicki.

Ona je na konferenciji u Ostinu u Teksasu prikazala model sa “informacijskim znakovima”, kojima će se predstaviti alternativna stajališta uz video snimke koji propituju nauku ili iznose teorije zavere o događajima kao što je sletanje na Mesec.

Takve informacije prvo će se pojaviti na temama o kojima postoji značajan broj video zapisa.

“Ljudi će i dalje moći da gledaju video snimke, ali će takođe imati pristup dodatnim informacijama, moći će da kliknu i videti ih”, rekla je Vojcicki.

Nakon poziva raznih političkih predstavnika i grupa za zaštitu medija da YouTube pomogne u zaustavljanju širenja prevara i lažnih vesti, prošle godine je kompanija prilagodila svoje algoritme kako bi promovisala ono što naziva “autoritativnim izvorima”.

Iako su na YouTube-u muzika i video igre mnogo popularniji, kompaniji je ove godine prioritet da pronađe rešenje za kritike zbog objavljivanja lažnih vesti i kvazinaučnih snimaka.

 

 

 

 

Izvor: Hina

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.