VUKAŠIN OBRADOVIĆ: IZLAZIMO BAR JOŠ JEDNOM U DANASU

VUKAŠIN OBRADOVIĆ: IZLAZIMO BAR JOŠ JEDNOM U DANASU

Vukašin Obradović, izvor: Medija centar Beograd

Objavio: Magločistač

21.09.2017

Kategorija: U fokusu

Vukašin Obradović kaže da ne zna šta će ubuduće biti sudbina Novina Vranjskih, čiji je urednik i vlasnik, kao i da zna kako će se okončati postupak poreske revizije ovog medija. Međutim, ocenjuje da je sve iznenadila podrška javnog mnjenja koju je dobio, pa i njega samog.

– U celoj situaciji mene je dirnula reakcija javnog mnjenja, nisam očekivao da će Vranjske dobiti toliku podršku i kolega novinara i građana i javnosti Srbije. Zaista sam zahvalan na tome. Međutim, moram da primetim i da ta podrška svedoči i o tome u koliko smo teškoj situaciji i koliko smo i mi novinari, a i građani, u stvari očajni. Ovo je možda poslednji trenutak u kome možemo i moramo da reagujemo i da pokušamo da se zaštitimo svoje dostojanstvo, kaže Obradović za naš list, juče nakon što je prekinuo štrajk glađu i pošto je u utorak uveče održan protest ispred Vlade Srbije, zbog gašenja Vranjskih.

Obradović kaže da će prihvatiti poziv redakcije i poslovodstva Danasa da Novine Vranjske izlaze u okviru našeg lista.

– Zahvalan sam na solidarnosti listu Danas, koji je izražavao solidarnost i u mnogim drugim slučajevima. Sasvim je sigurno da ćemo izdati makar jedan ili dva broja zajedno. Ovo su primeri solidarnosti kakvi nedostaju na našoj medijskoj sceni, kaže Obradović.

– Nisam siguran šta je pozadina poreske istrage, ali činjenica je da smo mi pisali o gomili gluposti koju je proizvodio lokalni SNS. Recimo, da predsednik opštine ide na letovanje službenim autom, da priređuje koktel na dan akcije Oluje, da je izbio požar zbog vatrometa u Vranjskoj banji koji je organizavao SNS, navodi Obradović.

– Moguće je da iza svega stoji Dragan Stevanović, lokalni vođa naprednjaka na jugu Srbije, recimo bilo je pisano i da je njegov pašenog postao najpre šef obezbeđenja, a kupio stan u Zemunu. Dakle, ne isključujem da je reč o ličnoj osveti tih ljudi, kaže Vukašin Obradović za Danas odgovarajući na pitanje da li intenzivnu kontrolu Poreske policije vidi kao izraz pritiska na medije i na Novine Vranjske. Međutim, Obradović ističe da nisu samo na meti nedeljnik koji izdaje, već da je izložena i njegova porodica.

– Kap koja je meni prelila čašu je ta što se u obračunu ne biraju sredstva, tako je recimo odjednom u biblioteci u kojoj je zaposlena moja supruga broj predviđen za tehnološki višak popeo sa dvoje na pet, što je jasna pretnja gubitkom posla, zatim mi je stavljeno do znanja da pravosnažna presuda osnovnog suda koja se odnosi na mog sina, može biti preinačena pred Apelacionim sudom ukoliko se pokrene žalba… Jednostavno, napadi su lični i izgubljena je svaka mera u tome, ocenjuje Obradović.

Podsetimo, redakcija i poslovodstvo Danasa juče su izrazili spremnost da pomognu kolegama iz Vranjskih i da svake nedelje zajedno, u okviru Danasa štampamo i Novine Vranjske.

Izvor: Danas

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.