VOJVOĐANSKA BANKA NEĆE SARAĐIVATI SA FONDACIJOM PROSPERITATI

VOJVOĐANSKA BANKA NEĆE SARAĐIVATI SA FONDACIJOM PROSPERITATI

Foto: NJ/Magločistač (arhiva)

Objavio: Magločistač

12.12.2017

Kategorija: U fokusu

Predsednik Upravnog odbora OPT banke Srbija Laslo Volf (Wolf) izjavio je u Novom Sadu je da ta banka sarađuje sa Fondacijom Prosperitati, ali da Mađarska vlada, koja dotira sredstva tom fondu, za sada nije tražila da se ta saradnja proširi i na poslovanje Vojvođanske banke.

 

OTP banka Srbija danas je uspešno kupila Vojvođansku banku iz Novog Sada od prethodnog vlasnika Nacionalne banke Grčke (NBG).

 

Fondacija Prosperitati, koja je osnovana da pomogne ekonomski razvoj vojvođanskih Mađara, sarađuje sa OTP bankom Srbija u proceni i plasiranju finansiijske podrške dvojnim državljanima Srbije i Mađarske, a taj novac obezbeđuje Mađarska Vlada.

 

Inače, partner Vladi Mađarske u ovom poslu i raspodeli novca u Srbiji je najjača mađarska politička partija Savez vojvođanskih Mađara (SVM), koja učestvuje u republičkoj vlasti zajedno sa Srpskom naprednom strankom. Plan je da se plasira oko 30 miliona evra kroz Fondaciju.

 

Volf je na konferenciji za novinare povodom kupovine Vojvođanske banke u Novom Sadu kazao da za sada nije ostvarivo da ta banka bude partner u radu Fondacije Prosperitati.

 

“Ukoliko nas Vlada Mađarske to zamoli, mi ćemo naravno tome udovoljiti i uslužićemo sve naše klijente koji žele podići kredit na bazi ove linije. Za sada mi se to čini nerealno i neostvrarivo na neki način”, rekao je Volf.

 

Predsednik OTP Grupe i generalni direktor OTP banke u Mađarskoj Šandor Čanji rekao je da se OTP uvek drži po strani kada je reč o politici, ali da su iskoristili sve mogućnosti kako bi stekli nove poslovne partnere u Srbiji.

 

“Bez obzira da li je reč o srpskoj ili mađarskoj vladi, o fondacijama kojima oni upravljaju, nama je cilj da uvek budemo od pomoći i to čininimo i sada”, rekao je Čanji.

 

Prema njegovim rečima, uloga OTP banke u poslovanju Fondacije Prosperitati je bila pre svega “stručnog karaktera”, odnosno da daje “procene kreditnih predloga”.

 

“Imamo harmoničnu saradnju sa organima mađarske vlasti koje na tom području deluju i taj posao radićemo i u budućem periodu”, dodao je Čanji.

 

(Beta)

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.