VLADA SRBIJE OPREDELILA ZA SAMOSTALNE UMETNIKE POMOĆ OD 90.000 DINARA

VLADA SRBIJE OPREDELILA ZA SAMOSTALNE UMETNIKE POMOĆ OD 90.000 DINARA

Objavio: Magločistač

07.05.2020

Kategorija: U fokusu

Vlada Srbije usvojila je zaključak kojim je opredeljena bespovratna pomoć od ukupno 90.000 dinara za tri meseca za ukupno 2.353 samostalnih umetnika, saopštilo je danas Ministarstvo kulture i informisanja.

Kako se navodi, ti umetnici će za mart, april i maj dobiti po 30.000 dinara a ukupno je za te potrebe opredeljeno 221,8 miliona dinara, koji će biti prebačeni na račune lokalnih samouprava radi dalje distribucije.

Resorni ministar Vladan Vukosavljević rekao je da je kultura suštinski izraz nacionalnog i državnog identiteta i da ne sme imati manji značaj od ostalih oblasti privrednog i društvenog života.

“Siguran sam da će efekti pomoći koju su Vlada i ministarstvo opredelili, i u simboličkom i u faktičkom smislu, prevazići nominalni iznos sredstava koji je namenjen za pomoć samostalim umetnicima”, rekao je Vukosavljević.

Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.