VIŠE HILJADA GRAĐANA NA PROTESTU ZBOG SMENA NA RTV

VIŠE HILJADA GRAĐANA NA PROTESTU ZBOG SMENA NA RTV

Izvor: Podrži RTV (Facebook)

Objavio: Magločistač

13.06.2016

Kategorija: U fokusu

Protest je započeo ispred zgrade RTV, improvizovanom satiričnom televizijskom emisijom Otvoreni studio u kojoj su učestvovali voditelj Zoran Kesić, novinar portala Njuz net Viktor Marković, bloger Tibor Jona, a emisiju je vodio Daško Milinović sa Omladinskog Radija.

Izvor: Podrži RTV (Facebook)

Izvor: Podrži RTV (Facebook)

Emisija je bila posvećena izveštavanju tabloida Informer i optužbi tih novina da su ljudi koji organizuju proteste podrške RTV-u zapravo strani plaćenici.

Viktor Marković je rekao da se jako dobro snalazi kao “strani plaćenik” i da mu je veoma drago što je “bogat”.

Jedna od smenjenih voditeljki RTV Milica Kravić rekla je da su prošle tri nedelje od kako su zatražene ostavke Upravnog odbora te medijske kuće i dodala da rukovodstvo RTV u potpunosti ignoriše zahteve demonstranata.

“Verujemo da stene mogu da se pomere i nećemo odustati od protesta”, kazala je novinarka RTV Vanja Đurić.

Ona je dodala da je novo rukovodstvo stopiralo serijal o radu pravosuđa u Srbiji na kojem je sa koleginicom radila pola godine.

Protest su podržali predstavnici inicijative Ne davimo Beograd, Šarene revolucije iz Makedonije, studenti žurnalistike iz Novog Sada i brojne nevladine organizacije i pojedinci.

Izvor: Podrži RTV (Facebook)

Izvor: Podrži RTV (Facebook)

Posle okupljanja ispred zgrade RTV kolona građana prošetala je do sedišta Srpske napredne stranke i socijalističke partije Srbije, gde su zviždali i uzvikivali “Ostavke!” i “Ne damo RTV”.

Građani su potom prošetali kroz pešačku zonu u centru Novog Sada, a protest je završen ispred upravne zgrade RTV, nastupom angažovanog hora Horkestar koji je otpevao nekoliko antifašističkih pesama.

Na čelu kolone građani su nosili veliki transparent na kome je pisalo “Ostavke – podrži RTV”, a nosili su i majice sa napisima “Ne damo RTV”, “Podrži RTV” i “Udav medija”.

Nosili su i transparente na kojima je pisalo “Asklepije Vučić – udav je za njega kišna glista” i “Imaš Pink vrati RTV”.

 

 

Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.