UOČI REFERENDUMA: EVROPSKI GRAĐANI ZA OSTANAK VELIKE BRITANIJE U EU

UOČI REFERENDUMA: EVROPSKI GRAĐANI ZA OSTANAK VELIKE BRITANIJE U EU

Objavio: Magločistač

20.04.2016

Kategorija: U fokusu

Oko 40 odsto Britanaca smatra da će na referendumu pobediti oni koji su za ostanak, dok 26 odsto smatra da će pobediti blok Bregzita.

Evropski građani izjasnili su se za ostanak Velike Britanije u Evropskoj uniji (EU) strahujući od posledice izlaska te zemlje iz EU, manje od dva meseca od referenduma o tom pitanju zakazanog za 23. juna, saopštio je danas francuski institut TNS rezultate ankete sprovede u pet evropskih zemalja.

Dok su Britanci podeljeni o tom pitanju, sa 38 odsto za ostanak u EU i 34 odsto protiv, Nemci s 78 odsto žele Veliku Britaniju u Uniji, Španci (67 odsto), Francuzi (59 odsto) i Poljaci s 54 odsto.

Oni koji su za Bregzit (odlazak Velike Britanije iz Unije) su malobrojniji, 13 odsto u Nemačkoj, sedam odsto u Španji, 41 odsto u Francuskoj i sedam odsto u Poljskoj.

Oko 40 odsto Britanaca smatra da će na referendumu pobediti oni koji su za ostanak, dok 26 odsto smatra da će pobediti blok Bregzita.

U Nemačkoj 47 odsto smatra da će na izborima pobediti ostanak a 38 odsto Bregzit. U Španiji je 48 odsto za i 24 odsto protiv odlaska zemlje iz EU, u Francuskoj 48 odsto za i 52 odsto protiv odlaska a u Poljskoj 44 odsto i 24 odsto.

Anketa je sprovedena istovremeno od 4. do 14. aprila u Francuskoj, Nemačkoj, Španiji, Poljskoj i Velikoj Britaniji.

Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.