UO MAĐAR SO-A: PRAVNI KORACI ZBOG OTUĐENJA SAJTA

UO MAĐAR SO-A: PRAVNI KORACI ZBOG OTUĐENJA SAJTA

Foto: Magločistač

Objavio: Magločistač

25.10.2016

Kategorija: U fokusu

Upravni odbor Mađar soa saopštio je da će preduzeti pravne korake zbog “otuđenja intelektualnog proizvoda” Mađar soa, za koji se naglašava da je “u javnoj svojini”.

U saopštenju se navodi da je Mađar so Online bio žrtva napada 23.10. ove godine, da su uklonjeni sadržaji ranije stvoreni od strane doo Mađar so i da su je na sajtu magyarszo.com koji je ranije u SAD registrovao Tibor Purger, preusmeravanjem postavljen sadržaj sa szabadmagyarszo.com.

“U registraciji Mađar soa je jednoznačno napisano da je onlajn pojavljivanje svojina doo Mađar so” – napominje se u saopštenju UO Mađar so.

Dodaje se da je sajt koji potpisuju Tibor Purger, Peter Kokai i Zoltan Vigi “niskim hakerskim napadom otela intelektualni proizvod Mađar so”a, koji je deo javne imovine, i to ime domena i imejlove koji se završavaju sa @magyarszo.com.

“Mađar so će zbog toga učiniti pravne korake” – dodaje se u saopštenju, gde se naglašava da je cilj “napada” bio dovođenje u zabludu čitalaca onlajn platforme Mađar soa i korišćenje intelektualnog proizvoda i imena Mađar soa i 70-godišnje aktivnosti radi propagiranja političkih i ideoloških uverenja navedenih lica i njihovih saradnika.

UO Mađar so smatra da je “dovođenje čitalaca u zabludu preusmeravanjem sajta besprimerno podlo i nedostojno novinara, intelektualaca i ljudi duha”, koji “nema veze sa nezavisnošću i javnim karakterom.

UO Mađar so poručuje drugoj strani da je radi nezavisnosti i javnog interesa “trebala da izgradi svoju veb stranicu, a ne da hakuje Mađar so Online”.

Vojvodina danas

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.