Udruženje radnika na internetu u utorak predaje zahteve Ministarstvu finansija

Udruženje radnika na internetu u utorak predaje zahteve Ministarstvu finansija

Izvor: Pixabay.com

Izvor: Beta

09.11.2020

Kategorija: U fokusu

Udruženje radnika na internetu predaće u utorak, 10. novembra, Ministarstvu finansija zahteve koji se tiču obustave retroaktivne naplate poreza, smanjenja tog nameta i rešavanja pravnog statusa frilensera.

Udruženje je osnovano nakon što je Poreska uprava prošlog meseca najavila da će osobama koje prihoduju u inostranstvu naplatiti porez i prateće doprinose za poslednjih pet godina.

Frilenseri navode da, iako Zakon o porezu na dohodak građana, koji predviđa oporezivanje svih prihoda iz inostranstva, postoji u gotovo neizmenjenom obliku od 2001. godine, veliki broj radnika na internetu nije znao za njegovo postojanje.

Pojedini navode da nisu dobijali prethodno obaveštenja o tome kako taj porez funkcioniše, a da u slučajevima kada su znali da su obveznici nisu znali kako da ga plate.

U protekle dve nedelje, radnici na internetu su počeli da prijavljuju da im stižu poreska rešenja za prethodnih pet godina, na iznose od, u proseku, preko 10.000 evra.

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.