Udruženi građanski pokreti pozvali civilni sektor da predvodi promene u Srbiji

Udruženi građanski pokreti pozvali civilni sektor da predvodi promene u Srbiji

Izvor: Pixabay.com

Objavio: Magločistač

17.07.2020

Kategorija: U fokusu

Udruženi građanski pokreti (UGP) pozvali su danas udruženja, asocijacije udruženja i građanske inicijative da se okupe i da kao “najzdravije, najdelatnije i najkredibilnije tkivo društva” sačine zajednički program za promenu postojećeg političkog sistema i aktuelne vlasti.

Kako se navodi u saopštenju, UGP je uputio taj poziv u nameri da doprinese smanjenju društvenih konflikata i narastajućeg verbalnog i fizičkog nasilja u društvu, imajući u vidu izražene prepreke društvenom razvoju, političko-pravnoj reformi i humanom preporodu.

U tom pozivu konstatovano je da političke stranke i njihovi savezi u dužem vremenskom periodu nude rešenja koja ne dovode u pitanje postojeći politički poredak i ne ugrožavaju aktuelnu vlast na efikasan način.

“Udruženi građanski pokreti smatraju da su udruženja, asocijacije i građanske inicijative u svojim sredinama ili u svom delokrugu angažovanja pokazale istrajnost, kredibilnost i kompetencije, ali da je za stavljanje na čelo društvenog i sistemskog preobražaja potrebno da udruže svoje snage, znanje i aktivizam”, navodi se.

Udruženi građanski pokreti okupljaju Građanski preokret, Jasno i glasno, Pravo na pravo, Samo lokalno i Lokalnu alternativu.

Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

2 Komentara na
“Udruženi građanski pokreti pozvali civilni sektor da predvodi promene u Srbiji”

Franken says:

Ma, zabole te građaniste, dobri moj @amo-namo-drmni-lupi, za kršćanske i ine vrijednosti!

Tko se još uvijek sjeća predivnih slika spaljivanja vještica & znanstvenika na lomačama diljem hrišćanske vaseljene? Pa to su bili tak` lijepi prizori… ne samo za ogrijat dušu no i tijelo, sve o istome trošku! Pa jel` tako? …aj kažite da nije…!

Pa zatim, ima li tko se ne sjeća preljepih križarskih izleta (zlobnici bi rekli “ratova” mjesto izleta ali to su samo njihova trabunjanja nevjernička, Alllah ji ubio!) u Svetu i najsvetiju zemlju! Zemlju i prapostojbinu svijeh malijeh soroševaca koje smo skoro (al` neuspješno) satrli prije osamdesetak ljeta kada su kršćanske vrednote bile u svome najvećen usponu.

Ima li nekoga tko se tih predivota und preljepota ne sjeća?

Pa onda, trdesetogodišnji “”koncil” na svim razinama skorcijelooeuropskim (od 1618. do 1648.) izmeždu protestanata i rimokatolika. Ako ste zaboravili, to je bilo višedecenijsko nadmetanje da tko ima više ljubavi čarne spram Isukrsta nam našega (a i njihovoga, na kraju krajeva). Morti se možete zmesliti.. vjernici, vrednota puni, su doslovno ginuli za kršćanske vrijednosti s krunicom oko nožnoga gležnja.

Eh, divnih li & bogougodnih li vremena! Ah, vratite se mili cajti prošli…!!!!

No još uvijek nije sve zatomljeno ter izgubljeno.

Eto, najveća kršćanska (a Zapadna) denominacija se još uvijek trudi da međ` svojim blagočestivim svećenstvom održi najveću kršćansku vrednotu, tj. ljubav spram dječice malene. Nažalost, to poneko protumači na naopak & zlopak način pa stoga pljušte optužbe za pedofiliju. Kao, žele kazati, da ti naši mnogonamučeni svećenici poslije (a i prije) mise pipkaju na nedozvoljen način male ministrante ter ministrantice.. No sve je to šejtanska lagarija i sa svećeničkom mukom igrarija.

Bog će nji` (te izmišljare!) smožditi & pokarati svojom kar… rukom velemožnom!

Tko se ne bi sjećao vremena od prije osamdesetak godina kada su, ponukani kršćanskim vrednotama, naši svećenici katolici (dakle, “univerzalci”) spašavali na tisuće nevinijeh nacista iz kandži židovskijeh da ih ovi posljednji ne strpaju u KZ Lagere, te im na taj zloban način načine konjec života i lijepih djela nji`ovih? Eno, odjednom je bila puna i prepuna južna srednja, a bogumi sjeverna Amerika spašenih a vrijednih kršćanskih života.

Evo i jednoga tipičnoga primjera s našega podnebesja vrednosno-kršćanskoga:

Dakle, last but not least, povezano s posljednjim paragrafom, zar ne svjedočimo ama baš svake godine odavanju pošte davanjem svete & najsvetije mise za nevine stradalnike bleiburške, koji se nijesu uspjeli na vrijeme skloniti na sigurno, tzv. anđeoskim kanalima, u ` Meriku od zla židosko-komunističkoga? Dakako da svjedočimo! I još ćemo oho-ho svjedočiti takovoj ljubavi & krstijanskijem vrednotama.

(S time u svezi, uvijek mi je milo em drago oko srca kada čujem jednu od pjesama poslije mise za te mučenike, koja veli: “Što se ono na Dinari sjaji, našem popi kršćanska vrednota na glavi” Oj-ha!!! I, tako, to je baš pobožna popevka…)

Na kraju, vjerujem da i vi u svojoj “lingvističkoj zajednici” možete naći slične primjere kršćanskih vrednota.

***

Neka Vas čuva dragi Allah džellešanuhu! (Ponajprije od vas samoga i vama sličnih).

Šalom alejhem.

anonimni says:

Pricam TI lepu pricu bez konkretni sadrzaja. Prvo Vi UGP izvolite prestaviti ko ste ko vas prestavlja, neki i do sada poznati i propali vodja ovog od silnog truda u radu za nase dobro vec odavno otpisan nas ” dobrocinitelj ” koji izmislio umesto njihovi svetski cuda neku novu jos bolju podmuklu prevaru izrabljenom obicnom narodu. Mozda ste — kazite a ko niste dobro placen prestavnik ” najboljem coveku Sorosu ” za dalje vodjene u Vasoj reziji po zelji Sorosa i za propast nase kulture i tradicije pod uticajem korumpirani dela prestavnika u EU . Dali VI spadate medju oni koji se bori za odredjeni samostalnost svoje drzave u okviru EU . Cenite li VI hriscanske vrednosti ili ste hriscanstvo i veru smatrate izmisljenom i propalom ideologijom. Ako medju Vama ima u senci ili javno neki do sada ” uspesni ” politicar onda ne trebate mozda nikome, jer vidite ovaj slepi narod po nekima i glupi seljaci dali poverenje Onom najgorem Vodji koji u ovom momentu jedino moze da vodi i da upravlja i protiv zelja ” otpisani ” oni bivsi najbolji koji su do danas od ” posteno ” ostvarenog prihoda postali milijarderi sa sinovima, zetovima i svalerkama zajedno, koji usput i fale sa svalerkama – gde je njima kultura. Nista ne licno izmisljeno ne konkretizovano ne moze biti Neko, mora neko ko ima tri ciste da se pojavi da se pokaze sam ili sa saradnicima koji ce kazati ne recima nego delima da sam JA onaj JA koji ce Vas voditi i pored njegovi nedostatka, jer svi imamo nedostatke sem Oni izborom otpisani politicara i partija oni tako se prestavljaju ali narod pokazao koliko njih ceni. Naravno ucenje: pomazite Vi UGP pobednika i pokazite njemu gde i sta treba da menja, koga da smeni momentalno — ima ih, kako da uspostavlja pravni sistem od koga treba u pravnom sistemu i u vladi momentalno penzionisati. Kada to bude sve ljudski reseno i funkcionalno onda na izborima sa potpuno novim licima mozemo ici dalje, dotle sve ovo vodi samo u haos i propast , samo ce protivnici bogatiti.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.