U VOJVODINI ŠKOLA POČELA U SVIH 45 LOKALNIH SAMOUPRAVA

U VOJVODINI ŠKOLA POČELA U SVIH 45 LOKALNIH SAMOUPRAVA

Izvor: bosnapress.net

Objavio: Magločistač

01.09.2016

Kategorija: U fokusu

Nova školska godina danas je počela u 45 lokalnih samouprava u Vojvodini, i to za 44 predškolske ustanove, 383 osnovne škole i u 131 srednjoj školi.

Na teritoriji Vojvodine u novoj školskoj godini je 226.855 predškolaca i đaka.

Po podacima Pokrajinskog sekretarijat za obrazovanje, u poređenju s prošlom školskom godinom, očekivani broj prvaka u osnovnim školama manji je za 470 učenika.

Iz Sekretarijata poručuju “da se očekuje” da je prvi razred srednje škole upisalo više od 16.700 učenika.

Vojvođanske škole za sada neće imati kalendarom planirane nastavne subote, prvo polugodište završava se u petak, 23. decembra, dok drugo počinje u ponedeljak, 16. januara 2017. godine.

Prolećni raspust će trajati od 13. do 17. aprila.

Sekretarijat za obrazovanje je u tekućoj budžetskoj godini izdvojio više od 116 miliona dinara za poboljšanje kvaliteta obrazovno-vaspitnog rada – za opremanje škola, za sufinansiranje programa i projekata u oblasti obrazovanja, za regresiranje prevoza učenika.

Danas je objavljen konkurs za dodelu prestižnog pokrajinskog priznanja “Dr Đorđe Natošević”, koje se dodeljuje osnovnim i srednjim školama i nastavnicima za rezultate i inovacije u nastavi. Rok za prijavu kandidata je 30. septembar.

Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.