U Srbiji vakcinisano 3.255.000 građana, od kojih je imunizovano oko 1,2 miliona

U Srbiji vakcinisano 3.255.000 građana, od kojih je imunizovano oko 1,2 miliona

Foto: NJ/Magločistač

Izvor: Beta

26.04.2021

Kategorija: U fokusu

Direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović izjavio je da je do sada vakcinisano ukupno 3.255.000 građana u Srbiji, a da će pored Fajzera i Sputnjika V, i vakcina Sinofarm biti dostupna od sutra za vakcinisanje i onima koji nemaju zakazane termine.

“Do sada je dato 3.255.000 vakcina, od toga je prva doza 1.945.000, a druga doza oko 1.310.000. Broj građana koji su imunizovani je negde oko 1,2 miliona, to su građani kod kojih je prošlo tri nedelje od druge doze, odnosno pet nedelja od prve doze, kad je u pitanju vakcina AstraZeneka”, rekao je on za RTS.

Jovanović je naglasio da građani bez zakazivanja mogu da se vakcinišu na svim punkotvima u Srbiji i da danas stiže 500.000 Sinofarm vakcine, tako da će već sutra građani moći da se vakcinišu vakcinom Sinofarm, Fajzer i Sputnjik V.

Jovanović je napomenuo da od lokalne samoprave zavisi kakav će biti odziv na vakcinaciju, i da je Beograd u tome “najbolji”.

“Pored Beograda, više od 35 odsto punoletnih građana je vakcinisano u Nišu, Užicu, Sremskoj Mitrovici, Priboju, Novom Sadu, Kladovu, Kikindi, Malom Zvorniku, Sremskim Karlovcima, Kragujevcu, Požarevcu i Knjaževcu”, kazao je on.

Dodao je da je najmanje vakcinisanih, ispod 20 odsto populacije, pored ostalog u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu, Žagubici, Doljevcu, Merošini.

Jovanović je rekao da su od vakcinisanih 52 odsto žene i da su se najviše vakcinisali građani stariji od 60 godina.

Podelite sa prijateljima:

Jedan Komentar na
“U Srbiji vakcinisano 3.255.000 građana, od kojih je imunizovano oko 1,2 miliona”

Mladen says:

Nazalost, spor trend i nedovoljan broj vakcinisanih za ozbiljniju zaštitu populacije.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.