U domovima za stare i socijalnim ustanovama 117 korisnika zaraženo koronom

U domovima za stare i socijalnim ustanovama 117 korisnika zaraženo koronom

Foto: NJ, Magločistač (arhiva)

Objavio: Magločistač

12.06.2020

Kategorija: U fokusu

U 13 ustanova socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domova za smeštaj odraslih i starih u Srbiji, korona virusom je inficirano 117 korisnika i 31 zaposleni, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prisustvo virusa potvrđeno je u gerontološkim centrima u Knjaževcu i “Jelenac” u Aleksincu, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu i Stacionaru za decu i omladinu sa autizmom Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu.

Inficiranih ima i u domovima za smeštaj odraslih i starijih “Stara pruga” na Umci, “Doživeti stotu”, “Miljakovački vinogradi”, “Nada” i “Holiday house lux” u Beogradu, kao i domovima “Radost” i “S.Nikola” u Negotinu.

Među ustanovama u kojima je potvrđeno prisustvo infekcije su i domovi za smeštaj odraslih i starijih “Mass Green House” u Petrovaradinu i “Gardoš” u Zemunu. Od početka epidemije je izlečeno 518 korisnika ustanova socijalne zaštite i 192 zaposlena.

“Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji”, piše u saopštenju.

Dodaje se da na osnovu rešenja Ministarstva rada, domovi “Doživeti stotu”, “Stara pruga” i “Radost” više ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.


(Beta)

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.