SZO: Rekordan dnevni skok broja novozaraženih korona virusom u svetu

SZO: Rekordan dnevni skok broja novozaraženih korona virusom u svetu

Objavio: Magločistač

14.09.2020

Kategorija: U fokusu

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) izvestila je o najvećem dnevnom skoku broja novozaraženih korona virusom u svetu, za 307.930 u jednom danu.

Najveće povećanje broja zaraženih zabeleženo je u Indiji, SAD-u i Brazilu, podaci su s web stranice SZO-a, dok je broj umrlih uvećan za 5.537 osoba, te je sada ukupno 917.417 umrlih od Kovida-19.

Indija je u nedelju izvestila o 94.372 novozaražena tim virusom, dok je SAD zabeležio 45.523 nova slučaja, a Brazil 43.718.

I SAD i Indija u poslednja 24 sata imali su više od 1.000 smrtnih slučajeva, a Brazil njih 874.

Prethodni rekordni broj novozaraženih u jednom danu bio je 6. septembra, kada je SZO objavila da je 306.857 novozaraženih korona virusom. Rekordni broj umrlih u jednom danu, pak, bio je zabeležen 17. aprila, kada je od Kovida umrlo 12.430 osoba.

Analiza agencije Rojters pokazuje da u 58 država u svetu i dalje raste broj novozaraženih korona virusom, a među njima su Argentina, Indonezija, Maroko, Španija i Ukrajina.

U SAD-u, međutim, broj novih slučajeva pada, pa je sada broj novozaraženih u jednom danu za otprilike 44 posto niži nego 16. jula, kada je bilo rekordnih, više od 77.000 slučajeva zaraze.

Izvor: Hina

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.