SUDIJA MAJIĆ: U PRAVOSUĐU ĆE SE DESITI POBUNA

SUDIJA MAJIĆ: U PRAVOSUĐU ĆE SE DESITI POBUNA

Objavio: Magločistač

10.05.2017

Kategorija: U fokusu

Sudija Apelacionog suda Miodrag Majić izjavio je da “kada premijer ili neko drugi unapred kaže da je neko ‘najveći kriminalac’ ili ‘najveći tajkun’ koga smo u Srbiji imali, to je jasna poruka u kom pravcu je poželjno dalje postupanje” i da očekuje da će se protiv takvog stanja pobuniti samo pravosuđe.

Ljudi vide gde je realno sva moć u ovom društvu, nije potrebno biti matematičar da spojite dva i dva i da razumete da postoje dva puta, jedan je šumom, drugi je drumom. Ako kreneš ‘drumom’ i shvatiš poruke, dočekaćeš penziju. Ako hoćeš ‘šumom’, zabasaj pa ćeš da vidiš šta će da bude. Jedini put koji ja vidim je da pobuna protiv ovakvog stanja nastupi iznutra, iz samog pravosuđa. Ja sam siguran da će to početi da se dešava, ti procesi moraju da krenu” rekao je Majić za NIN.

On je naveo da se “mikro koraci već dešavaju i da sve više sudija i tužilaca prepoznaje da je ovakvo stanje neizdrživo ponižavajuće“.

“Osećaju da više ne mogu sami sebe da pogledaju u ogledalu ako ne pokušaju da na mikro planu menjaju stvari. To jesu mikro pomaci, za sada nevidljivi golim okom, ali se dešavaju. Do pre izvesnih godina sam verovao da ne može baš još mnogo gore, na žalost nisam bio u pravu. Imali smo mi obrte i u mnogo težim istorijskim trenucima. U jedan od takvih obrta verujem kada je o pravosuđu reč. Definitivno”, rekao je Majić.

Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.