Sud kaznio “Politiku” jer nije vratila ime Ribnikara na naslovnu stranu

Sud kaznio “Politiku” jer nije vratila ime Ribnikara na naslovnu stranu

Objavio: Magločistač

04.07.2020

Kategorija: U fokusu

Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je izvršenje novčane kazne u iznosu od 300 hiljada dinara protiv preduzeća “Politika Novine i Magazini” (PNM) usled neizvršenja presude kojom joj je izdavaču naloženo da vrati staro zaglavlje lista “Politika”, saopštio je zvanični punomoćnik i zastupnik Darka Ribnikara u postupku protiv PNM.

U saopštenju se dodaje da će sud “ovakve i veće” novčane kazne određivati sve dok PNM ne izvrši u potpunosti obaveze odredjene presudom Apelacionog suda od 4. septembra 2019. godine.

Tom presudom je “Politici” naloženo da štampa naslovnu stranu uz zaglavlje lista sa imenima porodice Ribnikar, osnivača “Politike”.

Punomoćnik porodice Ribnikar je u saopštenju pozvao direktorku PNM Miru Glišić i v.d. glavnog i odgovornog urednika Žarka Rakića da “prestanu da posledice neshvatanja individualne odgovornosti, koje je na ivici iracionalnog i profesionalnog beščašća, i dalje prevaljuju na list ‘Politika’ i sve njegove zaposlene”.

“Podsećamo da postoje i druge pravne mogućnosti da ih se na to prinudi, ukoliko već oni sami nisu ni voljni ni spremni da sprovedu ono što Sud nalaže”, navodi se u saopštenju.

Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.