STANKO KRSTIN: U SRBIJI SE NIKO NE BUNI PROTIV KORUPCIJE U PRAVOSUĐU

STANKO KRSTIN: U SRBIJI SE NIKO NE BUNI PROTIV KORUPCIJE U PRAVOSUĐU

Objavio: Magločistač

14.08.2018

Kategorija: U fokusu

Privrednik iz Novog Sada Stanko Krstin protestovao je danas ispred zgrade u kojoj se nalaze sudovi u Novom Sadu protiv korupcije u pravosuđu.

On je u ruci držao transparent na kojem je pisalo “Protesti protiv korupcije”, sa fotografijom masovnih protesta u Rumuniji protiv korupcije i fotografijom na kojoj on usamljen protestuje protiv korupcije u pravosuđu.

Krstin je agenciji Beta rekao da je na taj način želeo da skrene pažnju na činjenicu da se u Srbiji praktično niko ne buni protiv korupcije, iako je ona široko rasprostranjena, dok u Rumuniji građani ponovo masovno protestuju protiv toga.

Stanko Krstin već godinama protestuje na sličan način ispred zgrada sudova i tužilaštava u Novom Sadu i Beogradu.Jednom prilikom je rekao da je rešen da “do kraja života” protestuje ispred različitih sudova u Srbiji, zbog brojnih sudskih postupaka koji se protiv njega vode, zbog kampanje u kojoj ga bez dokaza optužuju da svojom proizvodnjom truje građane, kao i zbog nacionalne diskriminacije i uvreda da je “ustaša”.

On je vlasnik malog preduzeća “Pre-print”, koje se bavi grafičkom delatnošću. Osnovano je 1996. godine u Odžacima, a 2006. godine je preseljeno u Novi Sad. Krstin je i predsednik Unije poslodavaca Vojvodine i član Predsedništva Unije poslodavaca Srbije.

Krstin je naveo da ga je, između ostalih, za uvredu tužila komandirka jedne policijske stanice u Novom Sadu, kao i njen zamenik, nakon što je protiv njih podneo krivičnu prijavu, a za uvredu ga je tužio i jedan sudija, kojeg je Krstin optužio da je oslobodio osobe koje su krivotvorile dokumentaciju o navodnim otrovima iz njegove firme.

On je optužio i pripadnike Bezbednosno-informativne agencije, kao i pojedince iz vrha republičkog tužilaštva da su pokušali da mu “prodaju zastaru” sudskog postupka za 3.500 evra.

Krstin je optužio i pojedine pokrajinske i republičke inspektore za zaštitu životne sredine da su od njega tražili mito.

Prema njegovim rečima, problemi su počeli 2009. godine, kada je rekao da je firma iz Zrenjanina, koju su mu preporučili da kod nje izmeri aerozagađenje, “mafijaška”.

Dodao je da su mu od 2009. godine do danas na taj način “uništili i firmu i zdravlje” i naveo da su u prošlosti pucali i iz vatrenog oružja na njegovu kuću i ispisivali grafite “Ustaše, napolje”.

Institucija Poverenika za zaštitu ravnopravnosti je 2015. i 2016. godine izdala mišljenje da je direktor Ekološkog pokreta iz Novog Sada Nikola Aleksić diskriminisao Stanka Krstina na nacionalnoj osnovi.

Hrvatsko nacionalno vijeće je 2015. godine tražilo od nadležnih državnih organa da zaštite Krstina od diskriminacije na nacionalnoj osnovi.

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

2 Komentara na
“STANKO KRSTIN: U SRBIJI SE NIKO NE BUNI PROTIV KORUPCIJE U PRAVOSUĐU”

anonimi says:

Pravosudje ce ostati ovakav kakav je sve dotle dok neki vlastodrsci sa za sada podobnom predigreom vode odgovorne pozicije u ovom vec odavno nakaradnom drustvu, njihova zasluga se meri sa time koliko zlo ucinili ljudima kojima trebali da kazu fala, sto su podigli nivo kulture, inteligenciku i standarad u Krajevini. Ovakvi moralni, kulturni bednici, prvo su sa uspehom unistili tradiciju jer Oni nisu to ni imali pa da nebi osecali manje vrednim potrudili su da stvore sstem bez tradicije, posle odma ali vise istovremeno srozavali kulturu naroda skoro na nulu u pocetku su jos izpustili iz usta zdravo a danas vec neznaju ni pozdraviti svi su postali nemi niko nikoga od njih ne pozdravlja ulaze — izlaze kao mule nestalo kulturno ophodjenje izmedju ljudi to je veliki uspe za takve onima koji nikad nisu imali ili sada usvojili da njima ni drugima kultura je balast Veliki uspe ! Inteligencija je stvorena godinama u porodici koju je na dalje usavrsila skolovanje ali danas snizimo nivo nastave u zemli kupimo diplome ko ima vise sredstava ima vece znanje na papiru i tako doveli stanje u zemlji na sadasnji nivo, Sta sada mozemo ocekivati od pravosudja verovatno i ja sam siguran da imamo i pametni pravnika, sudije ali znaju da ako hoce da imaju pllatu—posao onda najpametnije da slusaju nakaradne politicare kakve imamo jos mnogo na visinii rezultati su takvi kakve vidimo i u kojima uzivamo. Nasa drzava jos nije u stanju da izvrsi i zavrsi pravilnu restituciju imamo funkcionere koji na toj bazi dobro zive zrtve cekaju i prakticno odgovorni nista konkretno i — posteno ne rade takav je i zakon ( ne zasluzuje da posem veliko Z ) jer je samo sluzi za zaglupljivanje i izigravanje stradali od sa strane komumistickih terorista sve dok u ovoj zemlji komunisti ili bivsi komunisti koji su se sa uspehom perutali ili potomci komunizam smatraju pozitivnom a ne terorom i samo osudjuju fasisticki teror dokle precutno oni vladaju. Teror je teror sve jedno dali ucinili fasisti ili “preposteni ” komunisti dotle ne moze se ocekivati ispravan pravni siste to nece moci stvoriti ni nas sada vec voljeni Predsednik. O ovome ne vredi nista ni pisati u jednoj za pravni sistem glupu drzavu.

Branislav says:

I ja se bunim protiv pravosudja… samo sto mediji ne objavljuju takve vesti…vaznije su im Soraje…Lune i sl…Vise na linku https://www.facebook.com/privatnisud/

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.