SMENJEN DIREKTOR EPS-A ALEKSANDAR OBRADOVIĆ

SMENJEN DIREKTOR EPS-A ALEKSANDAR OBRADOVIĆ

Aleksandar Obradović, direktor EPS-a

Objavio: Magločistač

03.03.2016

Kategorija: U fokusu

Vlada Srbije smenila je na današnjoj sednici direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Aleksandra Obradovića. Na sednici Vlade nije imenovan vršilac dužnosti direktora tog javnog preduzeća.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je nedavno za RTS kritički govorio o jednom od direktora velikih javnih preduzeća koji se kupovinom dva automobila marke “audi” nije pridržavao mera štednje koje je proklamovala Vlada.

Vučić je tada najavio da će taj direktor biti smenjen.

Obradovića je Vlada Srbije imenovala za direktora EPS-a na period od četiri godine u oktobru 2014. godine, posle konkursa na kome se prijavilo više od 70 kandidata.

Javni konkurs je raspisan jula 2013. godine, ali je produžavan kako bi se pružila šansa najboljim kandidatima.

Na mesto vršioca dužnosti direktora u EPS-a Obradović je prvi put izabran septembra 2012. godine, a potom mu je mandat produžavan u još dva navrata.

Izvor: N1 (Vojislav Stevanović)

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.