Sindikat prosvetara: Nije moguće organizovati rad u školama po uputstvu ministarstva

Sindikat prosvetara: Nije moguće organizovati rad u školama po uputstvu ministarstva

Objavio: Magločistač

18.08.2020

Kategorija: U fokusu

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije upozorila je da na osnovu uputstava koje je predložilo Ministarstvo prosvete, nije moguće organizovati rad u školama od 1. septembra i napraviti raspored.

Iz Unije su naveli da je na sastanku sa resornim ministrom Mladenom Šarčevićem 13. avgusta “mnogo toga rečeno, ali gotovo ništa nije dogovoreno”.

“Na sastanku smo od ministra čuli da Stručna uputstva nisu ‘Sveto pismo’ i da se mogu menjati, da su direktori odgovorni za organizaciju i realizaciju nastave, da se nastava neće odvijati onlajn i da se platforme neće koristiti osim u slučaju povećanja broja zaraženih”, stoji u saopštenju.

Ocenjuje se i da ono što je na sastanku izgovoreno, “nije u skladu sa onim što je predviđeno Stručnim uputstvima”.

Ministar prosvete je izjavio ranije da je preporuka roditeljima da od 1. septembra osnovci od prvog do četvrtog razreda što više pohađaju nastavu u školama radi, kako je rekao, socijalizacije i prilagođavanja na školsku sredinu.

“Imali smo puno spremnih scenarija, jedan od modela podrazumeva da se u školama odvija nastava od prvog do četvrtog razreda uz sve mere i deljenje odeljenja u većem broju ustanova na dve grupe”, rekao je ministar.

Šarčević je rekao da će stariji osnovci ići u školu od 14 časova, pri čemu će učenici petog, šestog i sedmog razreda imati po pet časova u septembru, a osmaci po šest časova.



Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.