SEJDINOVIĆ: KOORDINACIONO TELO ĆE REŠAVATI AKTUELNE PROBLEME NA MEDIJSKOJ SCENI

SEJDINOVIĆ: KOORDINACIONO TELO ĆE REŠAVATI AKTUELNE PROBLEME NA MEDIJSKOJ SCENI

Izvor: autonomija.info

Objavio: Magločistač

21.06.2018

Kategorija: U fokusu

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović izjavio je danas da su predstavnici medijskih udruženja prihvatili da učestvuju u izradi nove medijske strategije, dokumenta koji će u budućnosti imati uticaj na medijsku scenu, samo pod uslovom da se otvori paralelni proces, kroz koji će se razgovarati i rešavati aktuelni problemi medijske scene.

“Ne želimo da učestvujemo u predstavi za inostranstvo u kojoj će vlast demonstrirati svoju spremnost da sarađuje sa novinarskim i medijskim udruženjem, a da istovremeno sa medijske scene nestaju mediji koji profesionalno rade svoj posao”, rekao je Sejdinović agenciji Beta.

On je dodao da se zbog toga insistiralo da, pored Radne grupe za izradu medijske strategije, na predlog šest novinarskih i medijskih udruženja, Vlada Srbije formira Koordinaciono telo za saradnju sa medijima.

Predsednik NDNV-a kaže da će Koordinaciono telo činiti predstavnici državnih institucija sa kojim će pregovarti Tim za dijalog sastavljen od predsednika ili predstavnika tih udruženja.

Sejdinović je dodao da će Tim za dijalog i Koordinaciono telo rešavati probleme u okviru postojećeg zakonodavnog okvira, ali će davati inicijative i za promenu postojećih zakonskih okvira i podzakonskih akata, ne čekajući medijsku strategiju.

Takođe će insistirati da ta pregovaračka platforma traje i po usvajanju medijske strategije, i baviće se i njenom implementacijom, nadgledatidonošenje novih zakona i na različite načine ocenjivati napredak u tom procesu.

On ističe da je cilj novinarskih udruženja da pod hitno reše brojne probleme na medijskoj sceni, odnosno da uspostave jasne zahteve vladi da se oni reše u hitnom roku.

“Jasno smo poručili da ćemo, ukoliko vlada ne pokaže volju da se ti problemi rešavaju, mi razmotriti naše učešće i u ovim pregovorima, ali i u Radnoj grupi za izradu medijske strategije”, rekao je Sejdinović.

 

 

Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.